15:23:40 25.06.2024
Stiri

Fostul ANGAJATOR din Guvernul R. Moldova al lui Nicu Popescu deschide paranteze despre „OBOSEALA” ministrului demisionar. „Dacă aflam la timp, atunci nu mai avea această carieră. El nu pleacă întâmplător…”

Actualitate 26.01.2024 10:14 Vizualizări3449 Autor: Ziarul National
Fostul ANGAJATOR din Guvernul R. Moldova al lui Nicu Popescu deschide paranteze despre „OBOSEALA” ministrului demisionar. „Dacă aflam la timp, atunci nu mai avea această carieră. El nu pleacă întâmplător…”


Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE), Nicu Popescu, a demisionat în această săptămână, înainte ca R. Moldova să demareze negocierile de aderare la Uniunea Europeană. Fostul angajator al lui Popescu, ex-premierul Vlad Filat, a amintit că nu este pentru prima dată când acesta își lasă echipa la greu. Mai mult, Filat crede că pe Nicu Popescu l-ar fi preocupat dintotdeauna doar cariera sa, fără să țină cont că a dat un jurământ să servească R. Moldova.

Citește și: Vicepreședintele Parlamentului, Mihail Popșoi, noul ministru de Externe: Nicu Popescu, aplaudat în picioare la ultima ședință de Guvern în cadrul căreia participă în calitate de ministru

„Eu pe Nicolae îl cunosc foarte bine, mi-a fost consilier pe politică externă. Trebuie să recunosc că eu abia recent am aflat opinia dânsului despre războiul de la Nistru. Păcat, dacă aflam la timp, atunci nu mai era consilier și nici nu avea această carieră. Să spui că ce s-a întâmplat în 1992 a fost un război pornit de Guvernul de la Chișinău e dincolo de bine și rău. În calitatea dânsului de consilier pentru politică externă, a plecat aproape cu aceeași motivare – că are nevoie de o pauză. Familia, Paris, think tank, institut etc. Drept că, după ce a plecat, a avut o solicitare personală - să fie inclus în delegația guvernamentală pentru China. Asta pentru că dădea bine la CV”, a povestit aseară Filat, în cadrul unei emisiuni de la N4.

Citește și: Nicolae Negru // Patrioți sau mercenari, sau de ce obosesc miniștrii noștri?

Totodată, Filat crede că s-a întrecut măsura cu laudele la adresa unui om care părăsește în cel mai greu moment echipa guvernamentală: „Cred că pentru prima dată în R. Moldova când unui om în viață i se aduc atâtea omagii. Este bine să fii recunoscător pentru anumite activități pe care le face un funcționar, dar vorba aia: măsura, domnule profesor. Mă uitam și spuneam că a lipsit un singur moment din tot acest scenariu - după înmânarea „Ordinului Republicii”, să fie dezvelit bustul lui Nicu Popescu lângă MAEIE”.

În același context, Filat menționează că Nicu Popescu s-ar gândi doar la interesul său personal.

„Eu cred că Nicu Popescu nu pleacă întâmplător. El știe că mai departe nu are ce acumula pozitiv pentru el, ca realizări. Până acum a fost conjunctură, negocieri, statut de țară-candidat, iar mai departe vine munca, vin negocierile. Aceste negocieri, din păcate, vor fi de durată și fără mulți lauri pe care poți să-i culegi. Deci, care a fost argumentarea dânsului că pleacă? Că are nevoie de o pauză. Imaginați-vă că un chirurg intră într-o operație, care poate să dureze și zece ore. La o anumită etapă, pe la jumătatea operației, spune că are nevoie de o pauză și pleacă. Ce se va întâmpla cu pacientul mai puțin contează… Eu cred că, atunci când îți servești statul și obosești, tragi cu putere aer în piept și continui să muncești. Or, experiența și cunoștințele pe care le-a acumulat Popescu în calitate de ministru de Externe al R. Moldova trebuiau să fie materializate în continuare. Eu am toată certitudinea că a plecat doar din interes personal, având un jurământ depus. Asta e regretabil”, a punctat fostul angajator al ministrului Popescu.

Sursa citată a adăugat că nu are niciun fel de așteptări de la viitorul ministru al Afacerilor Externe, Mihail Popșoi. „Ați văzut cum a reacționat opinia publică la anunțul că va fi ministru. Să vedem. Ministrul de Externe trebuie să aibă o complexitatea de valori și de caracteristici. Începând de la imagine și până la cunoștințe. Or, Popșoi nu este diplomat de carieră. Și vă rog să mă credeți că eu am văzut miniștri de Externe și nu doar în R. Moldova”, a conchis Filat.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
24.06.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Scepticii și cobitorii

21.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cu Europa sau cu Asi...

18.06.2024 15:59 Ziarul National Nicolae Enciu // „Au început trecerea...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md