14:47:52 03.10.2023
Stiri

Nicu Popescu a oferit DETALII oficialilor UE despre AMENINȚĂRILE la adresa securității statului și încercările „unor actori” de a DESTABILIZA situația din R. Moldova

Actualitate 24.03.2023 16:37 Vizualizări1463 Autor: Ziarul National
Nicu Popescu a oferit DETALII oficialilor UE despre AMENINȚĂRILE la adresa securității statului și încercările „unor actori” de a DESTABILIZA situația din R. Moldova


Viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, a oferit oficialilor de la Bruxelles, în cadrul reuniunii celui de-al doilea Dialog Politic și de Securitate la nivel Înalt UE – R. Moldova, detalii despre amenințările cu care se confruntă republica noastră și măsurile de contracararea a acestor riscuri de securitate.

În cadrul intervenției sale, Nicu Popescu s-a referit la pașii realizați de R. Moldova în parcursul său european și a prezentat măsurile pe care le întreprind autoritățile pentru a contracara amenințările cu care ne confruntăm și încercările unor actori de a destabiliza situația din republică. La fel, s-a discutat despre securitatea regională în contextul războiului de agresiune al Federației Ruse împotriva Ucrainei şi consolidarea rezilienței republicii.

„Am subliniat importanța asistenței de care beneficiem prin intermediul Facilității Europene pentru Pace (EPF), un instrument al UE care are drept scop păstrarea păcii, consolidarea securității internaționale și prevenirea conflictelor, investiția UE pentru reziliența și securitatea R. Moldova fiind și o investiție pentru pacea și prosperitatea europeană. În ultimul an, R. Moldova a demonstrat că își merităm locul în cadrul marii familii europene. Solidaritatea noastră cu poporul ucrainean și procesele de reformare strategică din interiorul republicii sunt apreciate de întreaga comunitate internațională”, a precizat Popescu.

De asemenea, vicepremierul le-a mulțumit partenerilor externi pentru toată asistența acordată în ultimul an și am accentuat că mizăm în continuare pe sprijinul instituțiilor și statelor membre ale UE, inclusiv în ceea ce privește asistența financiară, atragerea investițiilor, consolidarea hub-ului R. Moldova - UE pentru securitate internă și managementul frontierelor, precum și importanța detașării în R. Moldova a unei misiuni civile cu mandat de consiliere în cadrul Politicii de Securitate și Apărare Comună.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
02.10.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Druță, ideologul...

29.09.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mărul transnistrean ...

27.09.2023 08:52 Cazimir Țino Cazimir Țino // UNIREA – IDEAL NAȚIONAL

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de acord ca R. Moldova să părăsească structurile Comunității Statelor Independente (CSI)?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md