11:17:02 01.06.2020
 
Stiri

ULTIMATUMUL lui Năstase pentru PLDM și PL: „Nu NEGOCIEM cu nimeni nimic”. Oferta PPDA pentru liberali și liberal-democrați ca aceste formațiuni să NU participe la ALEGERI

Partide/Comunicate 07.12.2018 10:38 Vizualizări3196 Autor: Ziarul National
ULTIMATUMUL lui Năstase pentru PLDM și PL: „Nu NEGOCIEM cu nimeni nimic”. Oferta PPDA pentru liberali și liberal-democrați ca aceste formațiuni să NU participe la ALEGERI captură


Liderul Partidului Platforma „Demnitate și Adevăr” (PPDA), Andrei Năstase, susține că Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM) și Partidul Liberal (PL) nu trebuie să participe la alegerile parlamentare din februarie 2019. În schimb, unii exponenți ai celor două formațiuni ar putea să se regăsească pe lista Blocului „ACUM” și în unele circumscripții. Mai mult, Năstase afirmă că formațiunea sa și PAS nu negociază nimic cu reprezentanții PLDM și PL, deoarece blocul electoral nu se va extinde „în niciun caz”.

Întrebat, ieri-seară, în cadrul emisiunii „Puterii a patra” cum decurg negocierile cu PLDM și PL, în vederea înaintării candidaților comuni în circumscripții, Năstase a precizat că termenul de „negocieri” e greșit.

„De unde această sintagmă „negocieri”? Nu negociem cu nimeni nimic. Noi am avut o ofertă pentru partidele pretins proeuropene, în care am spus clar că PPDA, PAS, împreună cu exponenții societății civile au decis să facă un bloc. Ușile acestui bloc sunt deschise pentru exponenții altor partide din R. Moldova de orientare proeuropeană, populară, oameni buni. Am considerat că lucrurile sunt clare. Atunci când am înțeles că lucrurile nu au fost clare în formă scrisă, am acceptat niște discuții cu privire la viitorul bloc. Eventual, aceste partide pot delega oameni de calitate. Atât! Negocieri cu privire la ce?”, a întrebat Năstase.

Liderul PPDA susține că cei din PL și PLDM nu au încă o decizie instituționalizată în ceea ce privește oferta formațiunii sale și a Maiei Sandu: „Colegii noștri au întrebat reprezentanții PL și PLDM dacă au o decizie instituționalizată cu privire la modul în care vor participa la următoarele alegeri și dacă au sau nu niște delegați pentru ceea ce am propus noi. Deocamdată nu există o decizie a celor două formațiuni. Totuși, indiferent de decizia acestor partide, Blocul „ACUM” își continuă drumul și ceea ce a promis cetățenilor – să identificăm cei mai buni oameni pentru lista electorală și circumscripții. Nu ne putem opri pentru că cineva așteaptă să organizeze consiliul, congresul sau biroul politic al partidului”.

În același context, Năstase a spus că PL și PLDM trebuie să se mulțumească cu oferta PPDA și PAS și să țină cont de faptul că Blocul „ACUM” nu se va extinde.

„Avem o ofertă făcută, cea mai cumsecade ofertă, dacă pot spune așa. Cea mai logică și rațională ofertă. Vorbim de oameni de calitate (înaintați de PL și PLDM n.r.), în condițiile în care aceste două partide ar alege să nu participe la acest scrutin parlamentar”, a conchis președintele PPDA.

De menționat că și lidera PAS, Maia Sandu, a avertizat că „portița” în ceea ce privește discuțiile cu PL și PLDM se va închide curând.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..

Stiri relevante

Daniela 07.12.2018 11:01

Ap da, să nu participe nici unul. Așa va fi mai corect. Nici Năstase,nici Maia, nici PL și nici PLDM.

Spencer 07.12.2018 16:22

O, d-apoi cum rămâne cu Maia Sandu, dânsa n-are să fie de acord să nu-și aducă napoi PLDM-ul.

vasile 08.12.2018 11:38

Demult trebuea format o echipa SALVAREA NATIUNII din A. Petrenco O. Tacu, eu si anca cativa care sa rezolve toate problemele legate de alegeri.

Dimon 08.12.2018 17:24

Atunci asteapta voturi...

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
01.06.2020 09:41 Nicolae Negru Nicolae Negru // Refugiul lui Ion Chicu

29.05.2020 09:08 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce va pierde Dodon

25.05.2020 09:25 Nicolae Negru Nicolae Negru // Geopolitica intrând ...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md