06:09:43 17.04.2024
Stiri

VIDEO // Deputatul Perciun, DEZLĂNȚUIT la adresa deputaților BeCS: „Modelul vostru civilizațional este Kremlinul și nu vom permite să construiți în R. Moldova un stat autoritar. Dacă pentru asta va fi nevoie de decizii DURE, atunci le vom lua”

Actualitate 22.12.2022 12:57 Vizualizări4430 Autor: Ziarul National
VIDEO // Deputatul Perciun, DEZLĂNȚUIT la adresa deputaților BeCS: „Modelul vostru civilizațional este Kremlinul și nu vom permite să construiți în R. Moldova un stat autoritar. Dacă pentru asta va fi nevoie de decizii DURE, atunci le vom lua”


Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Dan Perciun, i-a criticat astăzi dur pe parlamentarii Blocului electoral al comuniștilor și socialiștilor, după ce aceștia au reclamat „încălcarea valorilor europene” de către actuala guvernare, în contextul sistării emisiei pentru șase canale de televiziune, care ar fi finanțate de Rusia. Deputatul PAS s-a referit și la unii „pseudo-jurnaliștii” de la aceste posturi rusești.

Citește și: Socialiștii și comuniștii BOICOTEAZĂ ședința de astăzi a Parlamentului, exprimându-și astfel susținerea pentru cele șase posturi tv apropiate lui Șor cu licența de emisie suspendată: „De la guvernare până la opoziție nu e decât un pas”

„Cei care cred că vom sta și ne vom uita cum anumite televiziuni contribuie la destabilizarea situației în R. Moldova, cum anumite televiziuni finanțate de Kremlin promovează războiul și viziunea unui stat imperialist… Dacă ei cred că vom tolera ca un fugar din Israel, care figurează pe liste de sancțiuni internaționale și care a furat un miliard de dolari din această țară, să își spele imaginea prin aceste televiziuni, atunci greșesc amarnic”, a spus Perciun în plenul Parlamentului, după ce socialiștii și comuniștii, cu pancarte în mâini, au contestat decizia Comisiei Situații Excepționale de a sista emisia pentru canalele Primul în Moldova, NTV, Accent TV, TV 6, Orhei TV și RTR.

Citește și: DOC // Lovitură de proporții pentru unele posturi TV RUSEȘTI. RTR Moldova, NTV Moldova, TV6, Orhei TV, Primul în Moldova și Accent TV rămân fără LICENȚĂ de emisie

De asemenea, deputatul PAS i-a îndemnat pe comuniști și socialiști să nu fie ipocriți și să facă trimitere la valorile europene când le convine.

Citește și: VIDEO // Zeci de sancțiuni aplicate celor șase posturi tv cu licența suspendată pe perioada stării de urgență: Informare incorectă, promovare a războiului, schimbare de fondatori fără a notifica CA sau promovarea persoanelor sancționate internațional


„Iar când vorbim de valori europene, ele într-adevăr trebuie să fie călăuza noastră, dar cred că nu voi trebuie să le invocați… E o dovadă crasă de ipocrizie. Pentru că modelul vostru civilizațional este Kremlinul, pe care tot timpul l-ați susținut și promovat. Dacă vorbim de lipsă de libertate de exprimare, atunci uitați-vă ce se întâmplă în Rusia. Anume la asta să vă raportați.

Dacă credeți că vă vom permite să construiți în R. Moldova un stat autoritar după modelul Federației Ruse, aceasta nu se va întâmpla. Dacă pentru asta va fi nevoie de decizii dure, care să protejeze democrația în R. Moldova, noi așa vom proceda. Lăsați ipocrizia la o parte, reveniți la origini, revedeți modelele voastre civilizaționale, dar noi vom face tot ce ne stă în puteri pentru ca să protejăm libertatea de exprimare, democrația și valorile. Și dacă pentru asta va fi nevoie de decizii categorice, atunci noi le vom lua. Așa au procedat țările baltice, așa procedează acum întreaga Uniune Europeană în raport cu televiziunile rusești”.

Parlamentarul i-a luat în vizor și pe anumiți jurnaliști de la aceste posturi, care ar fi justificat agresiunea rusească asupra Ucrainei.

„E foarte clar cine sunt agresorii, cine omoară oameni, e clar cine sunt acei pseudo-jurnaliști care justifică agresiunea militară împotriva Ucrainei și încearcă a se proteja invocând valori europene. Aceasta nu va trece”, a conchis Perciun.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md