18:48:54 13.07.2024
Stiri

Igor Grosu l-a pus la RESPECT pe Dodon, „victima PERSECUȚIILOR”, după ce a acuzat PAS că ar fi responsabil de creșterea prețurilor și instituirea DICTATURII: „Să scape de ipostaza de MANCURT și ostatici ai angajamentelor obscure”

Actualitate 11.07.2022 16:36 Vizualizări11146 Autor: Ziarul National
Igor Grosu l-a pus la RESPECT pe Dodon, „victima PERSECUȚIILOR”, după ce a acuzat PAS că ar fi responsabil de creșterea prețurilor și instituirea DICTATURII: „Să scape de ipostaza de MANCURT și ostatici ai angajamentelor obscure”


Președintele Parlamentului și liderul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Igor Grosu, l-a pus la punct pe Igor Dodon, dar și pe reprezentanții opoziției parlamentare, care afirmă că formațiunea de guvernământ s-ar face responsabilă de creșterea prețurilor și a inflației, precum și de instituirea dictaturii și persecuțiilor în R. Moldova.

Faptul că actuala opoziție parlamentară protestează oricând își dorește demonstrează că Dodon și alții manipulează opinia publică. Totodată, aceștia nu scot un cuvânt despre războiul pornit de Vladimir Putin, care a provocat o criză la nivel mondial, susține spicherul Grosu.

Citește și: Dodon, DISPERAT că ar putea face PUȘCĂRIE? Socialistul DOCIL Rusiei cheamă lumea în stradă să „dea jos” guvernarea PAS, deoarece aceasta ar fi ghidată din exterior: „Îi mai răbdați încă TREI ani sau ne consolidăm și salvăm țara?”

„Avem o opoziție parlamentară care nu are tăria de caracter să recunoască că alături de noi este un război, că mor oameni, că sunt distruse destine și că, în cea mai mare parte, această criză mondială la gaze și la lanțurile logistice se datorează anume acestui lucru. Și faptul că ei pot protesta oricând și oriunde, faptul că ei încă mai au reminiscențe ale holdingurilor, care toarnă minciuni zi și noapte, dezinformează societatea, faptul că ei pot defila oriunde și oricând vorbește despre faptul că ei beneficiază de toate libertățile pe care noi nu le-am avut. A trebuit să stăm aici, în fața Parlamentului și nu doar aici, să obținem aceste drepturi și pentru ei. Ceea ce aștept eu de la această opoziție e să fie sinceră cu cetățenii și să recunoască că, după 24 februarie, lumea a văzut foarte clar două modele de dezvoltare. Un model al războiului și distrugerilor, al violării drepturilor omului și al doilea – modelul european. Îi invit să scape de ipostaza de mancurt și de ostatici ai angajamentelor obscure și să facă parte din echipa cea mare a cetățenilor R. Moldova, care vor și își doresc și au demonstrat că vor să fie parte a lumii libere din UE”, a declarat astăzi Igor Grosu, în cadrul unei conferințe de presă în care a prezentat bilanțul primului an de guvernare a PAS.

Potrivit lui Grosu, UE este un proiect de pace și de stabilitate, iar reprezentanții opoziției înțeleg foarte bine acest lucru, dar preferă să prostească cetățenii.

„Oamenii vor să se regăsească în UE prin toate lucrurile făcute bine acasă. Opoziția parlamentară să lase ipocrizia, pentru că nu-i văd să alerge să se odihnească în altă direcție decât cea europeană, nu-i văd să-și trimită copii la studii decât în Occident, nu-i văd să facă investiții decât în UE. De ce? Pentru că e stabilitate, acolo sunt protejate drepturile omului, se apără investițiile și ai libertatea de a circula și de a te simți realizat ca personalitate”, a adăugat Grosu.

Spicherul a mai spus că Guvernul Gavrilița va veni în curând cu un pachet de acțiuni care să atenueze inflația.

„Da, inflația ne afectează pe toți… Noi am investit fără precedent anul trecut - un milion de gospodării au beneficiat de compensații la gaze și energia termică. Eu nu i-am văzut (opoziția care critică n.r.) să facă rând la respectiva companie („Moldovagaz”) și să refuze compensațiile acordate de Guvern. Dar știți de ce nu i-am văzut? Pentru că sunt niște ipocriți. Ei au acum o șansă istorică să întoarcă pagina și împreună să avem acel pact „Snagov”, după modelul românesc. Toată clasa politică matură, care înțelege foarte bine lucrurile, să recunoască diferențele ideologice, dar obiectivul principal să fie integrarea europeană”, a punctat Grosu.

Liderul PAS s-a referit și la faptul că, după numai un an de guvernare, formațiunea sa ar fi pierdut prima poziție în intențiile de vot ale cetățenilor.

„Cel mai prost lucru pe care poate să-l facă un partid, indiferent că se află în opoziție sau la guvernare, e să se complacă în sondaje. E o capcană. Sondajele sunt un instrument bun, care te ajută să corectezi anumite politici, unde trebuie să intervii. Iar noi acum nu avem nici luxul și nici predilecția să ne complăcem în sondaje. Noi vrem să facem parcursul european ireversibil și să ajutăm oamenii în situația aceasta complicată. Ei sunt hodiniți (opoziția), poate au luxul acesta să se complacă acum în sondaje, iar noi le dorim succes în confortul acesta temporar... Noi ne axăm pe agenda noastră de politici”, a conchis Grosu.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
12.07.2024 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Loialitatea lui Alex...

08.07.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Krasnoselski se plân...

05.07.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Va dispărea Republic...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md