06:11:00 17.04.2024
Stiri

Nicolae Negru, despre reușitele și „cel mai mare eșec al PAS”: „Dodon, cu gesturile de LOIALITATE față de Putin, nu a reușit să semneze un contract pe termen lung și avantajos cu Gazprom”

Actualitate 11.07.2022 18:11 Vizualizări2698 Autor: Ziarul National
Nicolae Negru, despre reușitele și „cel mai mare eșec al PAS”: „Dodon, cu gesturile de LOIALITATE față de Putin, nu a reușit să semneze un contract pe termen lung și avantajos cu Gazprom”


„Cea mai mare împlinire a guvernării Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) ține de geopolitică: statutul de candidat pentru a deveni membru al Uniunii Europene. Sigur, a contat războiul din Ucraina, pericolul la care suntem expuși în condițiile expansiunii ruse, dar cazul Georgiei demonstrează că guvernarea face diferența. Cu o guvernare socialistă, ușa UE rămânea închisă pentru R. Moldova. Nici asistența financiară din partea SUA, UE, inclusiv România, nu venea dacă guvernarea PAS nu recâștiga încrederea partenerilor occidentali”. De această părere este editorialistul Ziarului NAȚIONAL, Nicolae Negru, care a făcut un scurt rezumat al guvernării PAS, la un an de la preluarea puterii în R. Moldova.

În opinia editorialistului nostru, guvernarea PAS nu a reușit, din păcate, să consolideze coeziunea care se anunța prin rezultatul electoral extraordinar obținut de PAS în alegerile parlamentare anticipate.

Citește și: Igor Grosu l-a pus la RESPECT pe Dodon, „victima PERSECUȚIILOR”, după ce a acuzat PAS că ar fi responsabil de creșterea prețurilor și instituirea DICTATURII: „Să scape de ipostaza de MANCURT și ostatici ai angajamentelor obscure”

„O parte din alegătorii PAS nu sunt satisfăcuți de rezultatele primului an de guvernare și cauza dezamăgirii e legată și de faptul că au fost promise lucruri care nu puteau fi realizate într-un timp scurt, ca de exemplu „curățarea” sistemului judecătoresc și administrativ de persoane corupte. În afară de aceasta, PAS se confruntă cu probleme cu care nu s-a confruntat nicio guvernare până acum”, a precizat Negru.

Citește și: Dodon, DISPERAT că ar putea face PUȘCĂRIE? Socialistul DOCIL Rusiei cheamă lumea în stradă să „dea jos” guvernarea PAS, deoarece aceasta ar fi ghidată din exterior: „Îi mai răbdați încă TREI ani sau ne consolidăm și salvăm țara?”

Sursa citată l-a luat în colimator și pe socialistul Igor Dodon, care acuză faptul că din cauza PAS și a Maiei Sandu „lucrurile degradează din mai rău în mai rău, prețurile devin mai mari, inflația devalorizează tot mai tare salariile și pensiile, iar legea este la fel de selectivă și abuzivă ca pe timpul regimului Plahotniuc”.

„Criza energetică, rămasă moștenire de la guvernările precedente, este cea mai mare problemă a actualei guvernări. Dodon pune vina pe umerii Maiei Sandu, reproșându-i că prețurile exorbitante la gazele naturale sunt consecința faptului că ea nu a dorit să se întâlnească cu Putin. Însă Dodon, cu multele sale gesturi de admirație și loialitate față de președintele rus, nu a reușit să semneze cu „Gazprom” un contract pe termen lung, la preț avantajos, cum a obținut, de exemplu, premierul ungar Victor Orban. Un preț mai ieftin la gaze se putea obține doar prin enorme concesii politice, prin trădarea Ucrainei și antagonizarea liderilor ucraineni”, a punctat Nicolae Negru.

Inflația, scumpirile importate, în cea mai mare parte din afară, țin iarăși mai mult de conjunctura nefavorabilă, decât de capacitatea PAS de a guverna.

„Să spui că din cauza ajutorului extern ne înglodăm în datorii înseamnă să spui minciuni și să manipulezi. Dodon însuși era dispus să împrumute, în condiții dubioase, 500 de milioane de euro de la guvernul rus. O bună parte din asistența financiară a UE sunt granturi, iar rata dobânzilor e simbolică”, a comparat editorialistul nostru.

Citește și: Spicherul Igor Grosu, la un an de GUVERNARE a PAS: „Pentru prima dată în 30 de ani, deciziile se iau în interes national, nu pentru interese străine”; „Știm cu toții cum se trăiește în UE - acolo vrem să ajungem și noi”

În același context, Nicolae Negru spune că apelurile lui Dodon la răsturnarea puterii reprezintă o diversiune în interesul Rusiei, care își exprimă deschis nemulțumirea și supărarea la adresa guvernării PAS: „E cel puțin iresponsabil să destabilizezi R. Moldova în perioada când în Ucraina vecină are loc un război în adevăratul sens al cuvântului, care se poate extinde repede peste hotarele noastre”.

Editorialistul Ziarului NAȚIONAL s-a referit și la cel mai mare eșec al partidului de guvernământ.

„Cel mai mare eșec al PAS e la capitolul comunicare cu cetățenii. Cazul cu reforma din sistemul educațional demonstrează că, în mod paradoxal, PAS, care a reușit să creeze un val de simpatie și aderență populară față de reforme și schimbare, evită să discute cu societatea despre proiectele sale”, a conchis Nicolae Negru.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md