01:08:34 20.07.2024
Stiri

Usatîi a DEMISIONAT, dar NU renunță la POLITICĂ. Alegerile anticipate vor avea loc pe 21 noiembrie. Acesta s-a enervat pe o femeie din Bălți, care nu a fost la ALEGERILE parlamentare: „Eu mi-am cheltuit toți banii, peste 50 de milioane de lei…

Actualitate 02.09.2021 19:12 Vizualizări4405 Autor: Ziarul National
Usatîi a DEMISIONAT, dar NU renunță la POLITICĂ. Alegerile anticipate vor avea loc pe 21 noiembrie. Acesta s-a enervat pe o femeie din Bălți, care nu a fost la ALEGERILE parlamentare: „Eu mi-am cheltuit toți banii, peste 50 de milioane de lei…


Primarul de Bălți, Renato Usatîi, a demisionat astăzi, iar decizia a fost anunțată în scuarul Primăriei, unde au venit sute de susținători de-ai săi. Astfel, alegerile locale anticipate în Bălți, potrivit lui Usatîi, vor avea loc pe 21 noiembrie curent. Imediat după alegeri vor pleca din funcție actualii viceprimari, dar și consilierii municipali din partea „Partidului Nostru”.

„Eu m-am întors în R. Moldova în 2014, pentru că mi-am dorit să ofer și eu ceva țării mele. În acești ani eu am dat tot ce am avut, tot ce am câștigat în viața mea. Până în vara aceasta am mers doar înainte… Ce s-a întâmplat pe 22 iulie… Atunci au fost alegerile parlamentare anticipate? Nici nu mai țin minte… Ce s-a întâmplat pe 11 iulie… Eu nu vreau să dau vina pe nimeni. Îmi asum rezultatul de la alegerile parlamentare, dar când am văzut rezultatul obținut de la „Partidul Nostru” în municipiul Bălți… Poate 23% e un rezultat bun pentru orice alt partid, dar nu pentru noi. Eu am considerat că a fost un vot de blam pentru mine și echipa mea din partea bălțenilor”, a declarat Usatîi în fața mulțimii.

Acesta a adăugat că, atât timp cât s-a aflat în funcție, nu a luat un capăt de ață pentru sine. „În ultimii ani eu am cheltuit peste 50 de milioane de lei, bani aduși de acasă. Asta doar din ce țin minte. Nu regret. Unii au investit în avioane și iahturi, iar eu am ajutat oamenii. Probabil e una dintre cele mai neplăcute zile din viața mea. Totuși, lumea e atât de falsă… văd că oamenilor le place când sunt mințiți și detestă când li se spune adevărul în față. Deci, bălțenii au decis cum au decis. Viața în orașul nostru va continua și fără mine. Proiectele începute de mine și echipa mea vor fi continuate. Pot să vă spun că astăzi am demisionat, iar alegerile pentru primăria Bălți vor avea loc pe 21 noiembrie. Știți, întotdeauna trebuie să pleci cu capul sus. Nu vreau ca cineva să spună că eu sau echipa mea ne ținem cu dinții de putere. În orice țară oamenii spun ce vor în ziua alegerilor. Pe 11 iulie, bălțenii au votat absolut pentru altceva și eu nu am de gând să mai rămân”, a spus Usatîi.

Liderul „Partidului Nostru” a subliniat că actualii viceprimari vor administra mai departe municipiul, chiar dacă dânșii au vrut să demisioneze astăzi, în semn de solidaritate: „Pe 21 noiembrie, după ce va fi ales noul primar, consilierii municipali din partea „Partidului Nostru” vor demisiona alături de actualii viceprimari, pentru ca nimeni să nu ne acuze că ne ținem de putere”.

Oamenii prezenți în fața Primăriei Bălți l-au îndemnat pe Usatîi să se răzgândească și să nu plece.

O bălțeancă a fost chiar mai categorică și a recunoscut că nu a fost la alegerile parlamentare din 11 iulie, deoarece a avut de făcut alte lucruri mai importante. De asemenea, aceasta i-a reproșat lui Usatîi că nu trebuia să candideze la prezidențiale și nici la parlamentare, dar să rezolve problemele din Bălți. „Dacă iubiți oamenii din Bălți, atunci nu trebuie să vă doriți să fiți președinte sau să ajungeți în Parlament. Preocupați-vă de poporul din Bălți, faceți aici străzi”, s-a adresat femeia lui Usatîi.

„Pe ce bani? Eu am cheltuit toți banii mei. Eu nu vreau să demonstrez nimănui nimic. Iar dumneavoastră și alții, care nu ați putut sau nu ați vrut să mergeți la alegerile parlamentare, nu vă mai plângeți că trăim prost. Așa că descurcați-vă mai departe cum puteți, iar eu voi face tot posibilul ca în țară să fie altfel”, a răspuns Usatîi, lăsând să se înțeleagă că nu abandonează definitiv politica.

Acesta a mai dezvăluit că astăzi le-a solicitat liderilor locali ai „Partidului Nostru” să demisioneze. „Trebuie să reformăm din temelii partidul”, a conchis acesta.

Tot astăzi, la despărțire, Usatîi a donat o ambulanță Spitalului din municipiul Bălți.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.07.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Trilaterala

15.07.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fasciștii ruși dau l...

12.07.2024 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Loialitatea lui Alex...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md