13:04:52 15.06.2024
Stiri

Maia Sandu va încerca să scape guvernarea de „oleacă de BAGAJ” inutil: „Sunt 13 „spînișori care fac probleme…”. Șefa statului putea avea un rol important la nivel MONDIAL, dacă mergea la reuniunea CSI și-i spunea lui Putin să oprească războiul

Actualitate 19.01.2023 12:57 Vizualizări3502 Autor: Ziarul National
Maia Sandu va încerca să scape guvernarea de „oleacă de BAGAJ” inutil: „Sunt 13 „spînișori care fac probleme…”. Șefa statului putea avea un rol important la nivel MONDIAL, dacă mergea la reuniunea CSI și-i spunea lui Putin să oprească războiul


Liderul „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, care astăzi și-a anunțat revenirea în politica R. Moldova, consideră că anume președinta Maia Sandu va declanșa alegerile parlamentare anticipate până la localele din 2023, deoarece în așa fel îi va înlătura pe unii sabotori.

„Alegerile o să le declanșeze președinta Maia Sandu. Astăzi există o problemă foarte mare în Partidul Acțiune și Solidaritate… Este în PAS un lider Andriuha Spînu, un fel de „Malinkov”. El are în Parlament 13 „spînișori”, care fac probleme. Dar acestea sunt problemele lor, nu vreau să mă bag. Maia Sandu le va declanșa, pentru că trebuie să cape actuala guvernare de „oleacă de bagaj” nereușit și inutil. Pentru mine e important că alegerile parlamentare anticipate pe care le vom avea să aducă pe liste specialiști, nu oameni care în cuvântul „dominator” fac 73 de greșeli”, a spus Usatîi, în cadrul unei conferințe de presă.

Din cauza „incompetenței” actualei echipe guvernamentale, R. Moldova ar fi pierdut mult mai multe resurse financiare decât s-a furat din 2014 până în 2019. „Ei s-au axat pe lupta împotriva corupției. Dar ce au furat Plahotniuc, Șor și Filat pe timpuri… Aceștia nu au furat mai mult, dar au adus daune mai mari statului decât au furat ceilalți. Astăzi ei vorbesc despre sprijinirea Ucrainei și plecarea din CSI. Dacă voi astăzi într-adevăr vreți să sprijiniți Ucraina, așa cum strigați de dimineață și până seara, de ce oferiți Rusiei anual cu un miliard mai mult pentru gaze, în urma negocierilor lui Spînu la Moscova? Când voi dați cu un miliard mai mult Federației Ruse, atunci pe cine sprijiniți în acest război?

Plecați la ședința liderilor CSI și încercați prin orice metodă să-l convingeți… Veniți cu ei la masă și spuneți-le în ochi, încercați să influențați acest proces. Dar noi ce am făcut? Am oprit avioanele, am oprit tot. Celor din R. Moldova nu le-a venit să le ofere cetățenia R. Moldova rușilor care au părăsit Federația Rusă. Mă refer aici la doctori în știință, medici, oameni celebri, care pot munci aici și aduce plus valoare”, a mai spus Usatîi.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
14.06.2024 09:03 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce diferă preferi...

10.06.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Europenii vor schimb...

08.06.2024 14:24 Ziarul National Nicolae Enciu // 80 de ani de la deba...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md