22:08:03 01.06.2023
Stiri

Dodon nu vrea să audă de Irina Vlah, după ce aceasta a declarat că LIMBA ROMÂNĂ „este una dintre cele mai mari valori ale R. Moldova”. Socialistul a DEZVĂLUIT și cine e candidatul formațiunii pentru Primăria Bălți

Actualitate 22.09.2021 20:11 Vizualizări3177 Autor: Ziarul National
Dodon nu vrea să audă de Irina Vlah, după ce aceasta a declarat că LIMBA ROMÂNĂ „este una dintre cele mai mari valori ale R. Moldova”. Socialistul a DEZVĂLUIT și cine e candidatul formațiunii pentru Primăria Bălți


Liderul Partidului Socialiștilor din R. Moldova (PSRM), Igor Dodon, consideră că bașkanul Găgăuziei, Irina Vlah, l-a trădat, după ce pe 31 august curent a declarat „că limba română este una dintre cele mai mari valori ale R. Moldova”. Socialistul este convins că Vlah nu avea cum să ajungă bașkan fără sprijinul PSRM.

Dodon a menționat că nu s-a așteptat ca Irina Vlah să aibă o retorică proeuropeană și să afirme că limba oficială din R. Moldova e româna.

„Există tendința ca unii politicieni să-și schimbe culoarea… Este și un film sovietic când un personaj își întoarce cozorocul la chipiu când vine o nouă putere. Noi, socialiștii, nu am făcut asta niciodată și nici nu o vom face. Avem ideologia noastră și principii. Dacă e să vorbim de bașkanul Irina Vlah, noi am susținut-o de două ori la alegeri. Sunt convins că fără suportul nostru nu avea cum să câștige în 2015 și nici în 2019. Atunci spunea că limba oficială e moldoveneasca… Ce s-a schimbat acum? Ea nu este membru al PSRM și nici nu a fost. Dacă noi știam că dânsa consideră că „limba română este una dintre cele mai mari valori ale poporului R. Moldova”, atunci nu o susțineam. Acum mergem separat în alegerile pentru Adunarea Populară a Găgăuziei”, a declarat astăzi Dodon, în cadrul unei emisiuni televizate.

Dodon a mai adăugat că Alexandr Nesterovski este candidatul PSRM la funcția de primar al municipiului Bălți, dar o decizie finală va fi luată după consultațiile purtate cu Partidul Comuniștilor din R. Moldova.

„Alegeri locale vor avea loc în 15 localități, inclusiv în orașele Bălți și Cupcini. Noi, cel mai probabil, vom avea candidați în majoritatea acestor localități. Ieri a avut loc ședința fracțiunii noastre și s-a decis să mergem împreună cu comuniștii în aceste alegeri locale. Noi am propus candidații noștri, iar comuniștii vor decide dacă propun pe cineva. Sper că vom găsi un numitor comun să mergem împreună. Organizația noastră teritorială din Bălți l-a propus pentru funcția de primar pe Alexandr Nesterovski. Este președintele OT Bălți a PSRM. Noi nu am luat o decizie finală. Urmează să discutăm această candidatură cu PCRM și sper că vom merge în bloc și va fi sprijinit anume acest candidat (Nesterovski) la funcția de primar al municipiului Bălți. Dar decizia finală va fi luată la începutul lunii octombrie”, a conchis Dodon.

De menționat că Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) l-a desemnat pe deputatul Boris Marcoci în calitate de candidat la funcția de primar al municipiului Bălți. Alegerile vor avea loc pe 21 noiembrie curent, după ce Renato Usatîi, nemulțumit de atitudinea bălțenilor la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie curent, și-a dat demisia.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
31.05.2023 09:00 Cazimir Țino Cazimir Țino // Uniunea Europeană - s...

29.05.2023 09:04 Ziarul National Nicolae Negru // „La ce bun o lume în...

26.05.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Integrarea europeană...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că R. Moldova va adera la Uniunea Europeană până în 2030?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md