10:42:24 22.02.2024
Stiri

Renato Usatîi revine în POLITICĂ și îi pune un ULTIMATUM Maiei Sandu. „Sau formăm de urgență un guvern de salvare națională, sau mergem în anticipate. Alegerile parlamentare vor avea loc înaintea localelor din 2023”

Actualitate 19.01.2023 11:23 Vizualizări3438 Autor: Vitalie Hadei
Renato Usatîi revine în POLITICĂ și îi pune un ULTIMATUM Maiei Sandu. „Sau formăm de urgență un guvern de salvare națională, sau mergem în anticipate. Alegerile parlamentare vor avea loc înaintea localelor din 2023”


Liderul „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, și-a anunțat revenirea în marea politică din R. Moldova, după ce s-a retras în vara anului 2021. Fostul primar de Bălți afirmă că a oferit suficient timp puterii și opoziției pentru a demonstra ce pot, dar lucrurile ar fi „degenerat foarte mult”.

„De ce am lipsit 1,4 ani? Cetățenii au ales la alegerile parlamentare anticipate din 2021 puterea și opoziția. Eu le-am oferit suficient timp să se afirme, să demonstreze tot ce pot. Am plecat din funcția de primar al municipiului Bălți, pentru că oamenii au ales la parlamentare pe altcineva. Astfel, mă văd nevoit să anunț o restartare a „Partidului Nostru” la nivel național. Voi merge prin toate localitățile, vom forma echipe unde nu avem. Astăzi pregătesc „Partidul Nostru” de congres, în cadrul căruia vor fi alese organele de conducere. Noi am organizat sondaje și am constata că oamenii au nevoie de Partidul Nostru”, a declarat astăzi Usatîi, în cadrul unei conferințe de presă.

Potrivit lui Usatîi, lucrurile în R. Moldova mai pot fi îndreptate, dar totul depinde de președinta Maia Sandu. „Îi solicit Maiei Sandu să invite la masa de negocieri reprezentanții formațiunilor sănătoase… Sunt politicieni de treabă și la socialiști, la Platforma „DA”, la „Partidul Nostru”… Trebuie să învestim de urgență un guvern pentru salvarea R. Moldova. În actualul Guvern au fost doi miniștri buni, iar unul dintre ei a plecat. A mai rămas Nicu Popescu, pentru că Marcel Spatari a demisionat. Eu nu m-aș fi întors, dacă lucrurile mergeau bine. Dacă nu vom învesti acest guvern, atunci vom fi nevoiți să mergem la alegeri parlamentare anticipate. Acestea vor avea loc înaintea localelor din 2023”, a prognozat Usatîi.

Politicianul a refuzat să spună dacă va candida pentru funcția de primar general al capitalei sau va opta din nou pentru Primăria Bălți. „Mai întâi voi discuta cu oamenii, după care voi anunța decizia. Cert este că anterior am făcut o mare greșeală. Nu poți fi primar și în același timp lider de partid. Asta a fost greșeala mea”, a adăugat sursa citată.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin în persoană și...

16.02.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Testul funcțional

12.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Relații paradoxale, ...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md