22:45:50 24.06.2024
Stiri

SONDAJ // Cine ar câștiga Primăria Bălți, dacă duminica viitoare ar avea loc ALEGERI. Printre candidați apare și Ștefan Gligor

Actualitate 28.09.2021 10:52 Vizualizări2447 Autor: Ziarul National


SONDAJ // Cine ar câștiga Primăria Bălți, dacă duminica viitoare ar avea loc ALEGERI. Printre candidați apare și Ștefan Gligor

Fostul viceprimar al municipiului Bălți, Nicolae Grigorișin, care a demisionat din funcție la începutul lunii septembrie, odată cu primarul Renato Usatîi, ar acumula cele mai multe voturi la alegerile locale programate pe 21 noiembrie, în cazul în care va decide să candideze, potrivit unui sondaj realizat de Compania IMAS, la comanda TV Bălți.

Totuși, cercetarea sociologică arată că Renato Usatîi ar câștiga detașat scrutinul, dacă se va răzgândi în privința retragerii din viața politică.

Astfel, pentru Grigorișin, căruia Usatîi i-a interzis să candideze, ar vota 33,8 la sută dintre bălțeni. Pe locul doi, la odistanță semnificativă, se clasează socialistul Alexandr Nesterovschi cu 7,7%, iar pe trei - liderul Partidului Acțiune și Solidaritate din Bălți, deputatul Boris Marcoci, cu 6,7%.

Printre candidații care ar acumula cele mai multe voturi se numără și Arina Spătaru - 4,5%, dar și liderul Partidului Schimbării, Ștefan Gligor - 2,2%.

Aproape 20 la sută din respondenți au insistat să nominalizeze candidatura lui Renato Usatîi, chiar dacă li s-a spus că dânsul nu candidează.
Totodată, bălțenii au fost întrebați cine va fi viitorul primar, iar 30% dintre respondenți au spus că Nicolae Grigorișin, urmat de Nesterovschi - 7,7% și Boris Marcoci - 6,4 la sută.

Dacă Renato Usatîi s-ar răzgândi în privința retragerii din viața publică, atunci locuitorii municipiului Bălți i-ar mai da o șansă să revină în fruntea primăriei. Liderul „Partidului Nostru” ar câștiga cu scorul de 65,9%.

Citește și: Renato Usatîi DEMISIONEAZĂ din funcția de primar al municipiului Bălți, după ce bălțenii NU au votat blocul său la alegerile parlamentare. Acesta renunță și la POLITICĂ: „Bălțenii nu vor mai găsi alt PROST, care să aducă bani de acasă”
„Partidul Nostru” va avea majoritate și în viitorul Consiliu Municipal Bălți, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri.
Sondajul a fost realizat în perioada 7-24 septembrie curent, pe un eșantion de 803 respondenți. Marja de eroare este de 3,4%.

Amintim că Renato Usatîi a demisionat pe 2 septembrie curent, după ce și-a anunțat decizia de a pleca din funcție a doua zi după alegerile parlamentare anticipate de pe 11 iulie 2021. Usatîi s-a supărat pe locuitorii municipiului Bălți, deoarece nu au votat masiv pentru formațiunea sa la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie curent. Blocul „Renato Usatîi” s-a clasat abia pe locul trei în preferințele alegătorilor din Bălți și a considerat această atitudine ca „un afront” la adresa sa.

Menționăm că blocul lui Renato Usatîi a luat pe 11 iulie doar 9 994 de voturi la Bălți sau 22,69%, fiind al treilea în preferințele bălțenilor după Blocul „Comuniștilor și Socialiștilor” - 40,17% și Partidul Acțiune și Solidaritate - 27,34%.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
24.06.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Scepticii și cobitorii

21.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cu Europa sau cu Asi...

18.06.2024 15:59 Ziarul National Nicolae Enciu // „Au început trecerea...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md