14:11:06 25.09.2023
Stiri

Cine e pretendentul la funcția de primar al municipiul Bălți, care l-ar putea înfrunta pe Grigorișin în turul II, după ABANDONUL lui Marcoci și Nesterovschi. Acesta a acumulat 416 VOTURI în primul tur

Actualitate 07.12.2021 16:59 Vizualizări2508 Autor: Ziarul National
Cine e pretendentul la funcția de primar al municipiul Bălți, care l-ar putea înfrunta pe Grigorișin în turul II, după ABANDONUL lui Marcoci și Nesterovschi. Acesta a acumulat 416 VOTURI în primul tur


Independentul Nicolai Grigorișin și-a asigurat practic mandatul de primar al municipiului Bălți, după ce Marina Tauber a fost exclusă, pentru încălcări, din cursa electorală, iar candidatul Partidului Acțiune și Solidaritate, Boris Marcoci, și socialistul Alexandr Nesterovschi au anunțat că se retrag din turul II, programat să se desfășoare pe 19 decembrie curent.

Citește și: Un expert „Promo-LEX”, despre turul II al alegerilor din Bălți, care urma să aibă loc pe 5 decembrie: „Din punctul nostru de vedere, trebuiau să fie doi candidați: Marina Tauber și Nicolai Grigorișin”

Potrivit Comisiei Electorale Centrale (CEC), în cazul în care un candidat se retrage din turul II cu cel puțin șapte zile înainte de alegeri, atunci locul său va fi ocupat de următorul candidat cu cele mai multe voturi.

CITIȚI și PAS își RETRAGE candidatul pentru Primăria Bălți, după decizia CEC: Boris Marcoci urma să se „bată” cu independentul Nicolai Grigorișin, după eliminarea Marinei Tauber din cursa electorală

Astfel, după retragerea candidatului Partidului Acțiune și Solidaritate, Boris Marcoci, socialistul Nesterovschi urma să-l înfrunte pe Grigorișin în turul II. Acesta, însă, a anunțat astăzi că boicotează alegerile pentru Primăria Bălți.

Citește și: Candidatul socialiștilor la funcția de primar al municipiului Bălți anunță că BOICOTEAZĂ scrutinul: S-a sfătuit cu Dodon
Nicolae Chirilciuc

Citește și: Tauber CONTESTĂ în instanța de judecată hotărârea CEC privind suspendarea turului II al alegerilor locale de la Bălți: „Membrii CEC și-au depășit competențele stabilite de lege, au emis un act administrativ ilegal”


Reprezentantul Partidului „Patrioții Moldovei”, Nicolae Chirilciuc, ar fi următorul candidat care are dreptul să participe în turul II al alegerilor pentru Primăria Bălți.

Pentru acesta au votat 416 alegători din Bălți și, după ce a înregistrat al cincilea rezultat, se va bate cu Grigorișin pentru funcția de primar, ultimul clasându-se pe locul în cadrul primului tur de scrutin de pe 21 noiembrie curent.


Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante

Comentarii
Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.09.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Alegerile locale, mi...

22.09.2023 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despre discursul Mai...

20.09.2023 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino // Proiectul de țară – i...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de acord ca R. Moldova să părăsească structurile Comunității Statelor Independente (CSI)?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md