16:23:50 23.05.2024
Stiri

Starea de URGENȚĂ ar putea fi ANULATĂ în câteva zile, iar Maia Sandu va putea semna decretul de DIZOLVARE a Parlamentului

Actualitate 22.04.2021 15:12 Vizualizări79410 Autor: Ziarul National
Starea de URGENȚĂ ar putea fi ANULATĂ în câteva zile, iar Maia Sandu va putea semna decretul de DIZOLVARE a Parlamentului


Starea de urgență instituită de majoritatea PSRM-Partidul „ȘOR”, pentru perioada 1 aprilie – 30 mai curent, ar putea fi anulată chiar săptămâna viitoare.

Curtea Constituțională a anunțat astăzi că, pe 28 aprilie curent, începând cu ora 13.00, va avea loc ședința în care vor fi examinate sesizările privind controlul constituționalității Hotărârii Guvernului cu privire la propunerea declarării stării de urgenţă din 30 martie 2021 și a Hotărârii Parlamentului privind declararea stării de urgenţă nr. 49 din 31 martie 2021 (sesizările nr. 81a/2021 și nr. 82a/2021).

Citește și: VIDEO // Decizia de a institui STARE de URGENȚĂ în R. Moldova, atacată la Curtea Constituțională: „Am fost trași pe sfoară de majoritatea Dodon - Șor”

Sesizările respective au fost depuse de către liderul Partidului Unității Naționale, deputatul Octavian Țîcu, și deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate, Sergiu Litvinenco.

„Pentru ca Parlamentul Dodon-Plahotniuc-Şor să fie dizolvat a mai rămas un hop - anularea stării de urgență. Sesizarea pe care am depus-o în acest sens a trecut admisibilitatea la Curtea Constituțională”, a declarat Țîcu.

„Dacă și Comisia pentru Situații Excepționale anulează mai toate măsurile luate anterior, poate următoarea decizie să fie anularea interdicției de dizolvare a Parlamentului? Că se pare că e cam unica restricție care a mai rămas”, a comentat ironic Litvinenco, unul dintre autorii sesizărilor la CC.

Citește și: Încă o SESIZARE la CC privind neconstituționalitatea STRĂRII DE URGENȚĂ instituită de majoritatea PSRM – Partidul „ȘOR”. „E vorba de un FAKE ordinar. Toate deciziile CSE urmează să fie ANULATE”

De menționat că Înalta Curtea a constatat deja circumstanțele de drept pentru dizolvarea Parlamentului R. Moldova. Unicul impediment pentru ca Maia Sandu să semneze decretul de dizolvare a Parlamentului este starea de urgență, instituită de actuala guvernare a socialiștilor, în pofida micșorării esențiale a numărului de îmbolnăviri cu COVID-19.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
20.05.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Vor circula tancuril...

17.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anatomia unui scanda...

13.05.2024 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu râdem de Maria...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md