10:03:18 01.10.2020
 
Stiri

VIDEO // Octavian Țîcu, apel către clasa politică de la București: „Să ajungeți la un consens, la un Snagov II privind R. Moldova. România trebuie să-și asume misiunea ISTORICĂ pe care o are față de locuitorii R. Moldova”

Actualitate 27.07.2020 12:40 Vizualizări3509 Autor: Ziarul National
VIDEO // Octavian Țîcu, apel către clasa politică de la București: „Să ajungeți la un consens, la un Snagov II privind R. Moldova. România trebuie să-și asume misiunea ISTORICĂ pe care o are față de locuitorii R. Moldova”


Președintele Partidului Unității Naționale (PUN), Octavian Țîcu, desemnat candidat al formațiunii la alegerile prezidențiale din toamna curentă, solicită clasei politice de la București să-și asume misiunea istorică pe care o are față de locuitorii R. Moldova și anume reunirea celor două state românești. Declarația a fost făcută astăzi, în cadrul unei conferințe de presă cu tema: „Ce înseamnă Unirea cu România?”.

„Vă îndemn de la Chișinău să ajungeți la un consens, la un Snagov II asupra R. Moldova, care să presupună un discurs nuanțat al statului român în problema națională a R. Moldova. România nu trebuie să se mai ascundă în spatele unui discurs european și să-și asume misiunea istorică pe care o are față de cetățenii români și locuitori ai R. Moldova”, a precizat Octavian Țîcu în cadrul unei conferințe de presă sisținută în Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt” din centrul Chișinăului.

De asemenea, parlamentarul a avut un mesaj către capitalele europene și ambasadele statelor UE acreditate în R. Moldova: „Independența R. Moldova este pentru realizarea intereselor Federației Ruse împotriva României și Occidentului. În acest război hibrid, pe care mulți nu-l înțeleg, vom mai pierde 30 de ani pentru a înțelege că formațiunile politice finanțate de Federația Rusă vor avea întotdeauna interesul de a deturna parcursul european al R. Moldova”.

„Unica șansă a noastră este transferul suveranității românești asupra R. Moldova. E vorba de asumarea transferului instituțiilor sistemului energetic, sistemului de securitate... Interconexiunea și reîntregirea se poate face rapid și putem începe acest lucru în toamna aceasta. Bătălia pentru Președinția R. Moldova este un prim pas spre realizarea reîntregirii celor două state românești. Această reîntregire urmează a fi completată cu o prezență unionistă notabilă în Parlamentul R. Moldova”, a completat Octavian Țîcu.

Liderul formațiunii a mulțumit membrilor formațiunii pentru că l-au desemnat candidat la alegerile prezidențiale și a explicat că PUN este o platformă care se adresează tuturor cetățenilor R. Moldova.

„Ce înseamnă Unirea cu România? Este o platformă politică a PUN care vine în sprijinul fiecărui cetățean al R. Moldova. Noi nu suntem împotriva cuiva, dar vrem să-i împăcăm pe toți printr-un proiect de țară, printr-un proiect care are avantaje pentru toți cetățenii R. Moldova, indiferent de limba vorbită”, a conchis Octavian Țîcu.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante

Cam asa 27.07.2020 15:23

Este adevărat,că România ar fi trebuit să aplice practici mai evidente pentru a nu admite unor categorii de mentalități din RM sa alunece în mașină sovietică de spălat creeri .E bine că s-au oferit tineretului șanse la studii în România,cetățenii romane, chiar unora care nu le merita (soției dictatorului Transnistriei),s-au oferit ajutoare,dar...ar fi trebuit să se investească în regiuni și domenii strategice,care să desprindă Moldova de dependenta rusească:gaz,energie,infastructura...Acestea au fost cedate vechii dictaturi și amiciilor sai naționaliști din Occident,interesați de regiune vulnerabilă și nu de reușite diplomatice democratice. In rezultat:toate poveștile de succes au făcut că țara sa devina o gubernie rusească.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
28.09.2020 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Președinte pe vremea...

27.09.2020 10:02 Ziarul National Alecu Reniță // Factura pentru întârz...

25.09.2020 09:04 Ziarul National Nicolae Negru // Dodon, în campanie e...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile prezidențiale, programate să aibă loc pe 1 noiembrie 2020, trebuie amânate din cauza pandemiei de COVID-19?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md