15:47:58 18.05.2024
Stiri

VIDEO // Octavian Țîcu, apel către clasa politică de la București: „Să ajungeți la un consens, la un Snagov II privind R. Moldova. România trebuie să-și asume misiunea ISTORICĂ pe care o are față de locuitorii R. Moldova”

Actualitate 27.07.2020 12:40 Vizualizări4656 Autor: Ziarul National
VIDEO // Octavian Țîcu, apel către clasa politică de la București: „Să ajungeți la un consens, la un Snagov II privind R. Moldova. România trebuie să-și asume misiunea ISTORICĂ pe care o are față de locuitorii R. Moldova”


Președintele Partidului Unității Naționale (PUN), Octavian Țîcu, desemnat candidat al formațiunii la alegerile prezidențiale din toamna curentă, solicită clasei politice de la București să-și asume misiunea istorică pe care o are față de locuitorii R. Moldova și anume reunirea celor două state românești. Declarația a fost făcută astăzi, în cadrul unei conferințe de presă cu tema: „Ce înseamnă Unirea cu România?”.

„Vă îndemn de la Chișinău să ajungeți la un consens, la un Snagov II asupra R. Moldova, care să presupună un discurs nuanțat al statului român în problema națională a R. Moldova. România nu trebuie să se mai ascundă în spatele unui discurs european și să-și asume misiunea istorică pe care o are față de cetățenii români și locuitori ai R. Moldova”, a precizat Octavian Țîcu în cadrul unei conferințe de presă sisținută în Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt” din centrul Chișinăului.

De asemenea, parlamentarul a avut un mesaj către capitalele europene și ambasadele statelor UE acreditate în R. Moldova: „Independența R. Moldova este pentru realizarea intereselor Federației Ruse împotriva României și Occidentului. În acest război hibrid, pe care mulți nu-l înțeleg, vom mai pierde 30 de ani pentru a înțelege că formațiunile politice finanțate de Federația Rusă vor avea întotdeauna interesul de a deturna parcursul european al R. Moldova”.

„Unica șansă a noastră este transferul suveranității românești asupra R. Moldova. E vorba de asumarea transferului instituțiilor sistemului energetic, sistemului de securitate... Interconexiunea și reîntregirea se poate face rapid și putem începe acest lucru în toamna aceasta. Bătălia pentru Președinția R. Moldova este un prim pas spre realizarea reîntregirii celor două state românești. Această reîntregire urmează a fi completată cu o prezență unionistă notabilă în Parlamentul R. Moldova”, a completat Octavian Țîcu.

Liderul formațiunii a mulțumit membrilor formațiunii pentru că l-au desemnat candidat la alegerile prezidențiale și a explicat că PUN este o platformă care se adresează tuturor cetățenilor R. Moldova.

„Ce înseamnă Unirea cu România? Este o platformă politică a PUN care vine în sprijinul fiecărui cetățean al R. Moldova. Noi nu suntem împotriva cuiva, dar vrem să-i împăcăm pe toți printr-un proiect de țară, printr-un proiect care are avantaje pentru toți cetățenii R. Moldova, indiferent de limba vorbită”, a conchis Octavian Țîcu.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
17.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anatomia unui scanda...

13.05.2024 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu râdem de Maria...

10.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Contopirea „Zilei Vi...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md