15:12:01 18.05.2024
Stiri

Ministrul Voicu recunoaște că-i știe pe șefii firmei de transport desemnată să repatrieze moldovenii din Rusia, dar respinge acuzațiile lui Țîcu: „Dacă există probe cu privire la acțiuni ilegale, atunci să fie prezentate instituțiilor de drept”

Social 16.04.2020 14:01 Vizualizări2400 Autor: Ziarul National
Ministrul Voicu recunoaște că-i știe pe șefii firmei de transport desemnată să repatrieze moldovenii din Rusia, dar respinge acuzațiile lui Țîcu: „Dacă există probe cu privire la acțiuni ilegale, atunci să fie prezentate instituțiilor de drept” Facebook


Ministrul Afacerilor Interne, Pavel Voicu, recunoaște că se știe cu fondatorii firmei de transport „Untrans Service” din Ungheni, desemnată responsabilă de repatrierea moldovenilor din Rusia, însă respinge acuzațiile deputatului Octavian Țîcu, potrivit cărora oficialul ar fi făcut lobby în favoarea acestora.

„Îl cunosc pe Stanislav Păun, dar nu suntem nici consăteni și nici cumătri. Informațiile relatate (de Octavian Țîcu n.r.) nu au nicio legătură cu realitatea și țin să cred că în spatele acestor speculații stau alte interese. Ce ține de familia Mămăligă, actualmente funcția de șef SPIA este ocupată de Ion Mămăligă, dar acesta, conform legislației, este în deplasare de serviciu în cadrul MAI și rămâne a fi angajat al SIS. Astfel, toate aceste date legate de presupuse interese personale cu administratorii unei companii de transport nu corespund adevărului”, a declarat Pavel Voicu.

Citește și: VIDEO // Deputatul Țîcu aduce DOVEZI potrivit cărora firma desemnată să evacueze conaționalii noștri din Rusia ar fi afiliată ministrului Voicu: „Unul dintre fondatori este CUMĂTRUL său, iar altul e tatăl noului șef al SPIA”

Ministrul a subliniat că, prin prisma funcției pe care o deține, are un singur interes - „să respect legea și să-mi desfășor activitatea în limitele ei”.

„Dacă există probe cu privire la aceste acțiuni ilegale, recomand ca acestea să fie prezentate instituțiilor de drept pentru a fi verificate”, a punctat Voicu.

De menționat că Octavian Țîcu a declarat ieri că Pavel Voicu, membru al Comisiei pentru Situații Excepționale, ar fi abuzat de funcție, pentru „a exercita protecționism și trafic de influență” ca firma „Untrans Service” să aibă dreptul să repatrieze cetățenii moldoveni blocați în Rusia pe timpul pandemiei de COVID-19.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
17.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anatomia unui scanda...

13.05.2024 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu râdem de Maria...

10.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Contopirea „Zilei Vi...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md