00:54:40 23.05.2024
Stiri

Octavian Țîcu a RĂBUFNIT astăzi în Parlament: „Ce se întâmplă în ultimul timp în Parlamentul R. Moldova este o mostră a RĂZBOIULUI hibrid pe care Rusia îl poartă împotriva noastră. Acest legislativ trebuie dizolvat URGENT”

Actualitate 18.03.2021 19:20 Vizualizări7739 Autor: Ziarul National
Octavian Țîcu a RĂBUFNIT astăzi în Parlament: „Ce se întâmplă în ultimul timp în Parlamentul R. Moldova este o mostră a RĂZBOIULUI hibrid pe care Rusia îl poartă împotriva noastră. Acest legislativ trebuie dizolvat URGENT”


Liderul Partidului Unității Naționale (PUN), Octavian Țîcu, susține că R. Moldova continuă să fie ținta unui război hibrid purtat de Rusia, iar atacuri au loc chiar în Parlamentul R. Moldova, prin intermediul Partidului Socialiștilor condus de Igor Dodon.

„Ce se întâmplă în ultimul timp în Parlamentul R. Moldova este o mostră încă nestudiată a războiului hibrid pe care Rusia îl poartă împotriva noastră, a României și a lumii occidentale. E vorba de o restaurație neo-rusă. Sprijinindu-se în diferite circumstanțe și din diferite motive pe mai mulți parteneri politici folosiți ocazional, PSRM, dirijat și controlat total de puterea de la Kremlin, promovează valorile lumii ruse și detractează R. Moldova de la procesul de integrare europeană și românească”, a declarat Țîcu.

Citește și: Încercarea PSRM de a mai face „un pas spre FEDERALIZAREA R. Moldova” a închis subit ședința de astăzi a Parlamentului: „Aprobați elementele distinctive ale unui stat separat pentru Găgăuzia”

Potrivit istoricului, la fiecare ședință de Parlament se încearcă și se încalcă limitele constituționalității:

Printr-un asalt continuu asupra limbii române;

Prin promovarea limbii ruse la nivelul limbii de stat și inocularea bilingvismului româno-rus;

Prin cedări succesive față de separatismul găgăuz și transnistrean;

Prin promovarea unui federalism voalat, menit să distrugă iremediabil fundamentele românești și europene ale acestui stat.

„Se pare că tentativa de întărire a Autonomiei Găgăuze, menită să lovească în caracterul unitar și majoritar românesc al R. Moldova, a solidarizat azi formațiunile proeuropene și românești, fapt care în aceste circumstanțe nefericite pare o mare bucurie. Dar ce va urma dacă acest parlament hibrid își va continua existența?

Devine clar că actualul legislativ trebuie dizolvat. Urgent. Altfel lumea va ieși în stradă pentru a-și apăra suveranitatea și independența în fața detractorilor de socialiști prefăcuți, „şoriceilor” corupți și a rămășițelor bandei lui Plahotniuc. Iar consecințele unui astfel de deznodământ în condiții de pandemie sunt nebănuite. Mai ales pentru cei care le provoacă”, a conchis parlamentarul.


Stiri relevante
16.01.2018 10:12 6190 Octavian Țâcu // Fanarioții
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
20.05.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Vor circula tancuril...

17.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anatomia unui scanda...

13.05.2024 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu râdem de Maria...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md