06:49:46 21.05.2024
Stiri

Octavian Țîcu, un nou DISCURS în Legislativ: „Unicul rol ISTORIC al actualului Parlament este ÎNLĂTURAREA lui Dodon. E nevoie de un guvern de URGENȚĂ NAȚIONALĂ, care să pregătească terenul pentru prezidențiale și parlamentare anticipate”

Actualitate 18.06.2020 17:57 Vizualizări5163 Autor: Ziarul National
Octavian Țîcu, un nou DISCURS în Legislativ: „Unicul rol ISTORIC al actualului Parlament este ÎNLĂTURAREA lui Dodon. E nevoie de un guvern de URGENȚĂ NAȚIONALĂ, care să pregătească terenul pentru prezidențiale și parlamentare anticipate” Captură privesc.eu


Liderul Partidului Unității Naționale (PUN), Octavian Țîcu, este convins că actualul Parlament are toate șansele să intre în istorie, mai ales că a contribuit la înlăturarea regimului lui Plahotniuc de la putere, dar mai are o misiune importantă – înlăturarea lui Igor Dodon, care reprezintă interesele altui stat.

Țîcu a îndemnat, prin intermediul unui discurs ținut astăzi în Parlament, partidele de opoziție să facă front comun pentru demiterea Guvernului Chicu și învestirea unui executiv „de urgență națională”, care să ne scape de pandemie și să pregătească terenul pentru alegerile prezidențiale, dar și cele parlamentare anticipate.

„Importanța istorică a acestui Parlament rezidă din faptul că a înlăturat regimul lui Plahotniuc de la putere și, împreună cu el, pe Șor. Mai puțin istorică e continuarea Parlamentului nostru. Tot acest Parlament l-a întărit pe Igor Dodon într-o acțiune absolut antiistorică, antinațională, care nu reprezintă fundamentele pe care se așază R. Moldova. De aceea, unicul rol istoric pe care urmează acest Parlament să-l joace este înlăturarea lui Dodon. Asta este menirea pentru care noi vom rămâne în istorie, pentru că în alte circumstanțe noi nu ne merităm locul pe care îl avem acum în acest Parlament”, a declarat istoricul Țîcu de la tribuna Legislativului.

Potrivit liderului PUN, acest Parlament nu reprezintă votul din 24 februarie 2019, dar are șansa să repare răul făcut de guvernarea socialisto-democrată.

„Trebuie să ne uităm în stânga și în dreapta și să vedem că votul din 24 februarie 2019 este unul compomis și nu reprezintă ceea ce a vrut cetățeanul de la noi. Misiunea noastră istorică în acest Parlament, și mă adresez colegilor de la Blocul „ACUM” sau fostul bloc, este inițierea cât mai rapidă a unor discuții privind constituirea unei majorități. Această majoritate poate avea diferite forme de exprimare. Nu neapărat trebuie să ne cramponăm în mirosuri și în lucruri care nu ne convin. Această majoritate trebuie să aibă o misiune simplă”, a precizat Octavian Țîcu.

Sursa citată crede că din componența noului executiv nu trebuie să facă parte nume de rezonanță politică: „Pentru că acest guvern nu este de salvare națională, nu este de unitate națională, ci de urgență națională. Altfel, noi ne vom îneca în COVID și în consecințele care vor urma, pentru că această acțiune a guvernării socialisto-democrate a compromis șansele noastre să ne redresăm într-o perioadă cât de cât rapidă. Acest guvern trebuie să scoată țara din criză, din pandemie, din izolare internațională. De asemenea, această guvernare are un scop mult mai important – să trimită pe mâna justiției un om corupt, un om responsabil pentru Bahamas, „kuliok”, servilismul pe care îl are față de Federația Rusă și în detrimentul intereselor naționale. Anume interesul național trebuie să fie primatul suprem al acestei majorități”.

Deputatul crede că noul guvern trebuie să pregătească terenul pentru alegerile prezidențiale și parlamentare anticipate.

„Aceste alegeri trebuie să fie pe o platformă europeană, în afara unui control pe care îl exercită serviciile secrete rusești prin intermediul acestei guvernări. Niciunul dintre noi nu va avea nicio șansă la prezidențiale, în cazul în care această guvernare va rămâne. Trebuie să fim conștienți de asta, indiferent de cât de uniți vom fi și câte slogane vom propune cetățenilor. Acestea sunt regulile jocului și deja am trecut prin această experiență.

În cele din urmă, acest guvern provizoriu trebuie să pregătească terenul pentru alegeri parlamentare anticipate. Votul dat de cetățeni pe 24 februarie 2019 nu ne reprezintă. Nici pe mine, nici pe cei de la „Pro”, care au plecat de la PD, nici pe cei de la PD, care au plecat șa Șor și nici Blocul „ACUM”, care s-a despărțit în două entități. Trebuie să mergem în fața cetățenilor și să ne prezentăm platformele politice așa cum sunt acum. Cum stau lucrurile acum, am uzurpat votul cetățenilor”, a conchis deputatul.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
20.05.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Vor circula tancuril...

17.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anatomia unui scanda...

13.05.2024 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu râdem de Maria...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md