05:43:06 28.03.2023
Stiri

Portavocea Kremlinului, Igor Dodon, este ÎMPOTRIVĂ ca UE să consolideze capacitățile ARMATEI NAȚIONALE, în condițiile în care există PERICOLE din partea trupelor din Transnistria. Socialistul vrea doar BANI de la UE

Actualitate 04.05.2022 13:14 Vizualizări3372 Autor: Ziarul National
Portavocea Kremlinului, Igor Dodon, este ÎMPOTRIVĂ ca UE să consolideze capacitățile ARMATEI NAȚIONALE, în condițiile în care există PERICOLE din partea trupelor din Transnistria. Socialistul vrea doar BANI de la UE


Fostul președinte al R. Moldova și comandant suprem al Forțelor Armate, Igor Dodon, este împotrivă ca Uniunea Europeană să ajute R. Moldova în vederea consolidării capacităților militare ale Armatei Naționale, chiar dacă există pericole majore privind escaladarea situației în Transnistria, acolo unde staționează ilegal trupe rusești.

Potrivit lui Dodon, președintele Consiliului European, Charles Michel, aflat astăzi într-o vizită oficială la Chișinău, nu trebuia să promită sprijin militar R. Moldova.

„În situația când R. Moldova are nevoie mai mult ca oricând de suport pentru a susține populația, oamenii de afaceri, pe toți cei care suferă de crizele economice, energetice și sociale, care s-au abătut asupra republicii, europenii ne propun armament. Birocrații europeni ne propun să ne înarmeze. Pentru ce? Pentru ca tinerii noștri să moară pe câmpul de luptă, urmând interesele UE și ale NATO? Mulțumim pentru „ajutor” și pentru „sfaturi prețioase”, partenerilor de la Vest”, a scris Dodon pe Facebook, evitând să spună și cauzele crizelor, după majorarea prețurilor la gazul rusesc și declanșarea războiului din Ucraina de către Federația Rusă.

Socialistul, care nu a condamnat în niciun fel agresiunea Rusiei în Ucraina, vrea doar mijloace financiare din partea UE.

„R. Moldova are nevoie azi de mijloace financiare pentru investiții în economie, drumuri, infrastructura socială, medicină și educație, nu de arme, de la care să fie omorâți puținii tineri care ne-au mai rămas în republică. R. Moldova este o țara neutră, vrea pace, nu geopolitică de război”, a mai spus Dodon, fără a pomeni că pe teritoriul R. Moldova se află de 30 de ani armata de ocupație a Rusiei.

UE s-a angajat să fortifice reziliența militară a R. Moldova, în contextul ultimelor tensiuni din Transnistria.

„Referitor la sprijinul militar pentru R. Moldova, au fost luate unele decizii în acest sens. Intenționăm să sporim sprijinul ce ține de logistica de apărare cibernetică, de exemplu. Dar astăzi am discutat cum putem să oferim mai mult sprijin militar, mai multe activități de consolidare a capacităților militare în R. Moldova. Bineînțeles că eu nu voi vorbi acum despre detaliile acestei decizii. Și o chestie, de asemenea, foarte importantă pentru noi e să evităm escaladările. Noi nu credem că e judicios să fie făcute declarații provocatoare despre situația din R. Moldova sau Transnistria. Noi vrem să prevenim incidentele și vrem să susținem toate eforturile pentru a menține stabilitatea pe cât de mult posibil”, a declarat astăzi Charles Michel la Chișinău.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
27.03.2023 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Reunirea sincronă, „...

24.03.2023 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // „Xi în tranșee cu Pu...

22.03.2023 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino // Cine să facă reUnirea?

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că decizia Parlamentului de a modifica sintagma „limba moldovenească” cu cea de „limba română” în legislația națională, în conformitate cu decizia Curții Constituționale din anul 2013, este corectă?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md