Procurorii și ofițerii SIS au descins cu PERCHEZIȚII acasă la Igor Dodon. Fostul președinte este bănuit de TRĂDARE de patrie, corupere pasivă și îmbogățire ilicită
UPDATE // Procuratura Generală confirmă perchezițiile la domiciliul lui Dodon, dar și în alte locații care au legătură cu fostul președinte. Dosarul deschis pe numele socialistului are mai multe capete de acuzare.
Mai exact, Dodon este bănuit de corupere pasivă, infracțiune prevăzută de art.324 al Codului Penal, de acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală - art.181/2, de trădare de patrie - art.337 și de îmbogățire ilicită - art.330/2.
Ofițerii Serviciului de Informații și Securitate, în comun cu procurorii anticorupție au descins în această dimineață cu percheziții domiciliul fostului președinte al R. Moldova, Igor Dodon.
Perchezițiile au loc în cadrul dosarului „kuliok” (săcoșă), scrie Deschide.md, cu referire la surse apropiate anchetei.
Și deputatul socialist Bogdat Țîrdea a confirmat perchezițiile matinale la domiciliul lui Dodon.
Mai exact, este vorba de imaginile video din anul 2019 de la sediul PD în care Vlad Plahotniuc i-a întins lui Dodon o pungă, în care ar fi fost bani. Dodon a refuzat să ia sacoșa, dar i-a spus lui Plahotniuc să i-o dea lui Costea (n.r. Botnari), care la rândul său o va transmite lui Cornel (n.r. Corneliu Furculiță, membru PSRM). Din imaginile video rezultă că banii pe care îi ia Dodon de la Plahotniuc sunt pentru salarizarea celor din PSRM.
Aceleași surse au menționat că acțiunile de urmărire penală vor avea loc pe mai multe adrese.
De precizat că, săptămâna trecută, procurorul general interimar, Dumitru Robu, a semnat ordonanța privind repornirea urmăririi penale în dosarul „kuliok”, după ce în mai 2020, Procuratura Generală condusă pe atunci de Alexandr Stoianoglo a dispus neînceperea urmăririi penale, menționând că nu cunoaște cât de veridice sunt imaginile, în ce circumstanțe au fost făcute, dar și alte detalii inerente unor astfel de înregistrări.
Șeful NATO: Posibilitatea doborârii dronelor care ameninţă Republica Moldova este mai degrabă o chestiune de reglat bilateral, între Bucureşti şi Chişinău
Organizațiile de tineret din R. Moldova pot beneficia de granturi de până la 600 de mii de lei: Programul pentru anul 2025, lansat de MEC
„Săptămâni dificile” din cauza riscurilor asociate aprovizionării cu gaze naturale a regiunii transnistrene, iar Chișinăul caută soluții. Radu Marian: „Asta NU înseamnă că noi trebuie să le plătim tarifele... Să vedem cine va plăti pentru gaze”