13:08:59 03.10.2023
Stiri

Procurorii și ofițerii SIS au descins cu PERCHEZIȚII acasă la Igor Dodon. Fostul președinte este bănuit de TRĂDARE de patrie, corupere pasivă și îmbogățire ilicită

Actualitate 24.05.2022 07:30 Vizualizări3098 Autor: Ziarul National
Procurorii și ofițerii SIS au descins cu PERCHEZIȚII acasă la Igor Dodon. Fostul președinte este bănuit de TRĂDARE de patrie, corupere pasivă și îmbogățire ilicită


UPDATE // Procuratura Generală confirmă perchezițiile la domiciliul lui Dodon, dar și în alte locații care au legătură cu fostul președinte. Dosarul deschis pe numele socialistului are mai multe capete de acuzare.

Mai exact, Dodon este bănuit de corupere pasivă, infracțiune prevăzută de art.324 al Codului Penal, de acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală - art.181/2, de trădare de patrie - art.337 și de îmbogățire ilicită - art.330/2.Ofițerii Serviciului de Informații și Securitate, în comun cu procurorii anticorupție au descins în această dimineață cu percheziții domiciliul fostului președinte al R. Moldova, Igor Dodon.

Perchezițiile au loc în cadrul dosarului „kuliok” (săcoșă), scrie Deschide.md, cu referire la surse apropiate anchetei.

Și deputatul socialist Bogdat Țîrdea a confirmat perchezițiile matinale la domiciliul lui Dodon.

Mai exact, este vorba de imaginile video din anul 2019 de la sediul PD în care Vlad Plahotniuc i-a întins lui Dodon o pungă, în care ar fi fost bani. Dodon a refuzat să ia sacoșa, dar i-a spus lui Plahotniuc să i-o dea lui Costea (n.r. Botnari), care la rândul său o va transmite lui Cornel (n.r. Corneliu Furculiță, membru PSRM). Din imaginile video rezultă că banii pe care îi ia Dodon de la Plahotniuc sunt pentru salarizarea celor din PSRM.

Aceleași surse au menționat că acțiunile de urmărire penală vor avea loc pe mai multe adrese.

De precizat că, săptămâna trecută, procurorul general interimar, Dumitru Robu, a semnat ordonanța privind repornirea urmăririi penale în dosarul „kuliok”, după ce în mai 2020, Procuratura Generală condusă pe atunci de Alexandr Stoianoglo a dispus neînceperea urmăririi penale, menționând că nu cunoaște cât de veridice sunt imaginile, în ce circumstanțe au fost făcute, dar și alte detalii inerente unor astfel de înregistrări.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
02.10.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Druță, ideologul...

29.09.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mărul transnistrean ...

27.09.2023 08:52 Cazimir Țino Cazimir Țino // UNIREA – IDEAL NAȚIONAL

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de acord ca R. Moldova să părăsească structurile Comunității Statelor Independente (CSI)?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md