04:26:26 29.01.2023
Stiri

Armata din R. Moldova nu va mai fi CENUȘĂREASA din ultimii 30 de ani. Spicherul Grosu promite o armată ROBUSTĂ: „Orice stat care se respectă, fie că e neutru sau parte a unui bloc, este obligat să aibă grijă de propria securitate, să aibă armată”

Actualitate 16.06.2022 09:37 Vizualizări1848 Autor: Ziarul National
Armata din R. Moldova nu va mai fi CENUȘĂREASA din ultimii 30 de ani. Spicherul Grosu promite o armată ROBUSTĂ: „Orice stat care se respectă, fie că e neutru sau parte a unui bloc, este obligat să aibă grijă de propria securitate, să aibă armată”


Autoritățile R. Moldova sunt determinate să investească mai mult în întărirea capacităților de apărare, inclusiv prin procurarea armamentului defensiv, a declarat aseară președintele Parlamentului, Igor Grosu, în cadrul unei emisiuni de la Jurnal TV, moderată de Alexandru Cozer.

Potrivit lui Grosu, partenerii externi pot să ne ajute în situații complicate, dar și statul trebuie să întreprindă măsuri ferme pentru întărirea capacităților trupelor militare.

„R. Moldova va beneficia de 40 de milioane de euro de la Uniunea Europeană pentru consolidarea capacităților de apărare. După invazia din Ucraina, toate țările, mari, mici, neutre și-au reconsiderat prioritățile și investesc în apărare. Orice stat care se respectă, neutru sau parte a unui bloc, este obligat să aibă grijă de propria securitate, să aibă armată”, a precizat Grosu.

În opinia liderului Partidului Acțiune și Solidaritate, regula conform căreia ai atât de multă securitate cât investești în ea este valabilă și se pliază perfect la situația de astăzi.

„Da, avem parteneri care sperăm să ne ajute în situații complicate, dar și partenerii se întreabă dacă statul însuși își consolidează capacitățile de apărare. De-a lungul timpului deloc nu s-a investit, armata era o Cenușăreasă. Până acum s-a pus accent doar pe aspectele sociale. Este un lucru important, dar acum trebuie să ne gândim și la capacitățile defensive. Trebuie să ne gândim de ce fel de armament defensiv avem nevoie. Și da, noi vom face asta”, a punctat Igor Grosu.

Președintele Franței, Emmanuel Macron, a declarat ieri la Chișinău că R. Moldova va beneficia de 40 de milioane de euro din Fondul European pe Apărare, pentru consolidarea capabilităților Armatei Naționale, în contextul agresiunii rusești în Ucraina.

„Este un efort colectiv, inclusiv al R. Moldova. Știu că sunteți hotărâți să arătați că neutralitatea la care e atașată R. Moldova nu înseamnă demilitarizare. Astfel, cele 40 de milioane de euro de care veți beneficia din Fondul European de Apărare sunt un aport deosebit de important, care va duce la dublarea bugetului militar al R. Moldova. Trebuie să ajutăm țările care suferă de efectele directe ale acestui război și R. Moldova este în prima linie. Trebuie să limităm cât mai mult consecințele agresiunii rusești”, a declarat ieri, 15 iunie, Macron, în cadrul unei conferințe de presă comune cu Maia Sandu.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
27.01.2023 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Toate statele sunt s...

27.01.2023 16:26 Ziarul National Au luat la pumni un bărbat noaptea, î...

25.01.2023 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino // Problema identitară î...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că actuala guvernare a R. Moldova trebuie să schimbe Guvernul în anul 2023?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md