13:29:41 05.02.2023
Stiri

Durleșteanu, care a DESCHIS calea spre alegerile parlamentare ANTICIPATE, a DEZVĂLUIT cum i-a pus ȘAH-MAT lui Igor Dodon: „Vă zic exact cum a fost. Am fost singură acasă, am închis telefonul…”

Actualitate 19.05.2021 10:29 Vizualizări4030 Autor: Ziarul National
Durleșteanu, care a DESCHIS calea spre alegerile parlamentare ANTICIPATE, a DEZVĂLUIT cum i-a pus ȘAH-MAT lui Igor Dodon: „Vă zic exact cum a fost. Am fost singură acasă, am închis telefonul…”


Fostul candidat al socialiștilor la funcția de premier, Mariana Durleșteanu, a povestit cu lux de amănunte cum i-a pus șah-mat lui Igor Dodon, deschizând astfel calea spre alegerile parlamentare anticipate. Aceasta susține că avea în minte retragerea încă de la finele lunii februarie, însă s-a gândit strategic când să emită declarația – în momentul în care Igor Dodon și reprezentanții fracțiunii socialiștilor erau la consultările organizate de președintele Maia Sandu.

Potrivit Marianei Durleșteanu, dacă pe 16 martie nu făcea acea declarație prin care anunța că se retrage din cursa pentru funcția de premier propus de majoritatea PSRM-Șor, atunci astăzi R. Moldova avea un guvern funcțional și nu putea fi vorba de alegeri anticipate.

„Dacă acceptam și nu declanșam această ieșire, atunci, cel mai probabil, era acum un guvern. Credeți-mă, decizia mi-a aparținut mie. Eu cred că a fost o contribuție din partea mea pentru declanșarea alegerilor anticipate, iar contribuția aceasta a fost conștientă. M-am retras pentru că, la un moment dat, mi-am dat seama că trebuie să fiu împăcată cu conștiința mea. Nu m-a sunat niciun ambasador străin acreditat în R. Moldova. Eu sunt împăcată cu conștiința mea și am făcut-o pentru ca să am conștiința curată. Văzând toate jocurile și absurdul politic – anticipate, nu anticipate – am decis să mă retrag. Eu am făcut-o pe 16 martie, dar decizia era luată de la sfârșitul lunii februarie”, a povestit Mariana Durleștenu ieri-seară, în cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la N4.

În același context, Mariana Durleștenu a explicat că nu a ales întâmplător data de 16 martie.

„Eu înțelegeam că, dacă nu mă retrag… nu voiam să se ajungă până pe data de 24 martie (expirau trei luni de la demisia Guvernului Chicu n.r.). Declarația prin care mi-am anunțat retragerea am început s-o pregătesc la finele lunii februarie. Singură mi-am scris-o. Tot eu am decis momentul în care să mă retrag (în clipa în care Igor Dodon era la consultările cu președintele Maia Sandu și nici nu știa de retragerea Marianei Durleșteanu n.r.).

(râde) Cum s-a întâmplat de fapt. Eu știam de consultările organizate de Maia Sandu pe 16 martie. Pe data de 15 martie ele au fost anunțate. Eu în toată perioada ceea spuneam că doamna președinte trebuie să invite partidele la dialog. M-am uitat la agenda consultărilor – la ce oră intră fiecare fracțiune. Eu am spus anterior că reprezentanții Partidului „ȘOR” nu trebuie să fie în lista celor care mă propun la funcția de premier, deoarece nu accept acest lucru. În momentul în care am văzut că doamna Marina Tauber, pe care nu o cunosc, a ieșit de la consultări și a declarat că susține candidatura mea… Nu că am fost șocată… Eu nu pot să am nimic în comun cu fracțiunea Șor. Am zis că nu accept așa ceva. După aceea am văzut declarațiile domnilor Andrian Candu, Pavel Filip și Alexandr Slusari…

Evident că ultimii la consultări au fost reprezentanții socialiștilor. Știam clar ora la care merg ei și ce urmează după asta – trebuia să iasă doamna președinte.

Vă zic exact cum a fost. Am fost singură acasă, am închis telefonul. Urmăream declarațiile făcute după consultări, pentru ca să-mi fac o concluzie. La ora 15.00, atunci când a intrat fracțiunea socialiștilor am înțeles că vor încheia cu același mesaj – ce a spus doamna Tauber. Știam că la 15.40 domnul Dodon trebuia să iasă de la consultări. Astfel, la 15.33 am publicat declarația. Dacă o făceam mai târziu… Nu că voiam să fac cuiva rău, doar că era prea târziu din punct de vedere… Nu puteam să accept să se încheie consultările la fel cum fuseseră deschise – Șor plus socialiștii în susținerea mea.

Eu vin din business, iar acolo este așa o înțelegere – dacă ai agreat ceva, atunci faci. Altfel nu poate fi vorba de o înțelegere. Așa a și fost. Nu am avut ca scop să-l pedepsesc pe Igor Dodon pentru că nu s-a ținut de cuvânt. Nu am vrut să fac nimănui rău, doar că eu am agreat ceva, dar, din păcate, nu s-a îndeplinit”, a conchis Mariana Durleșteanu.

De menționat că Mariana Durleșteanu va fi cap de listă la alegerile parlamentare anticipate pe listele Partidului „Legii și Dreptății”, pe care-l conduce generalul Nicolae Alexei.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
03.02.2023 09:08 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fiindcă Putin se tem...

01.02.2023 09:13 Cazimir Țino Cazimir Țino // Republica Moldova înt...

30.01.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Strategia reintegrării

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că actuala guvernare a R. Moldova trebuie să schimbe Guvernul în anul 2023?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md