13:25:47 05.02.2023
Stiri

Igor Dodon, DESFIINŢAT de noile dezvăluiri ale lui Usatîi. „Moscova a explodat... Ei pregătesc proiectul „MAIDAN Moldova” – aducerea unor TITUŞKI din Ucraina pentru organizarea unor acțiuni de protest"

Actualitate 12.11.2020 07:59 Vizualizări7674 Autor: Ziarul National
Igor Dodon, DESFIINŢAT de noile dezvăluiri ale lui Usatîi. „Moscova a explodat... Ei pregătesc proiectul „MAIDAN Moldova” – aducerea unor TITUŞKI din Ucraina pentru organizarea unor acțiuni de protest


Primarul de Bălți și fost candidat la alegerile prezidențiale, Renatu Usatîi, susține că deține mai multe informații și documente recepționate din Federația Rusă, care ar confirma faptul că președintele ar fi raportat cheltuieli de 11 milioane de euro în ultimele cinci luni ale anului curent, notează IPN.

„În mâinile mele am niște documente pe care le-am obținut astăzi (11 noiembrie - n.r.) din Federația Rusă prin care se demonstrează un fel de audit – analiză la cheltuielile lui Igor Dodon care au fost prezentate în Federația Rusă. În total, este vorba despre o sumă de 11 milioane de euro. Este vorba despre campania electorală, trei luni de zile, turul întâi și turul doi. Este vorba despre cinci luni, nu doar despre perioada alegerilor”, a declarat Renato Usatîi în cadrul emisiunii „Secretele puterii” de la postul de televiziune Jurnal. TV.

Potrivit datelor prezentate de către liderul Partidului Nostru, între cifra cheltuielilor indicate de către candidatul Igor Dodon în rapoartele depuse la CEC și cele pe care le deține el există o discrepanță enormă.

În informațiile prezentate de către Renato Usatîi se regăsesc cheltuieli logistice pentru 32 de persoane: avion, hotel ș.a.m.d.: „Exact despre 32 de persoane s-a vorbit că au venit din Federația Rusă. Pentru cazarea lor, hrană, logistică și transportarea în Moldova au fost cheltuite 64 de mii de euro”.

În aceleași date prezentate, primarul de Bălți susține că în decursul ultimelor cinci luni, în contextul alegerilor prezidențiale, au fost efectuate următoarele plăți: pentru staff-ul lui Igor Dodon – 560 de mii de euro; proiecte online – 1 250 000 de euro; pentru propagandă „așa și este scris” – 1 200 000 de euro; organizațiile de tineret - în total 850 000 de euro.

În același timp, liderul PN susține că pentru transportul unor persoane au fost alocate 190 000 de euro.

„Banii respectivi sunt alocați pentru transport, pentru ceea ce se va întâmpla în noaptea de duminică spre luni. Ei pregătesc proiectul pe care l-au numit „maidan Moldova” – aducerea unor titușki din Ucraina pentru organizarea unor acțiuni de protest în urma numărării voturilor. Organizarea transportului spre Moldova, închirierea autobuzelor ș.a.m.d.”, a adăugat Renato Usatîi.

Mai mult decât atât, Serviciul de Informații și Securitate ar fi fost informat despre aceste acțiuni.

Renato Usatîi a refuzat să facă publice documentele pe care le deține pentru a nu avea de suferit unele persoane: „Moscova a explodat astăzi după ce am declarat că am unele acte”.

De asemenea, întrebat dacă deține probe care pot fi puse la dispoziția procurorilor, Reanto Usatîi afirmă că setul de documente trebuie să-l pregătească procurorii.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
03.02.2023 09:08 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fiindcă Putin se tem...

01.02.2023 09:13 Cazimir Țino Cazimir Țino // Republica Moldova înt...

30.01.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Strategia reintegrării

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că actuala guvernare a R. Moldova trebuie să schimbe Guvernul în anul 2023?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md