07:55:13 21.05.2024
Stiri

O nouă MOȚIUNE împotriva ministrului Aureliu Ciocoi, în urma PROTESTELOR de astăzi ale veteranilor războiului de pe Nistru: „Păstrarea în funcție a lui Ciocoi a determinat protestul legitim al combatanților”

Politică 02.03.2020 12:32 Vizualizări4063 Autor: Ziarul National
O nouă MOȚIUNE împotriva ministrului Aureliu Ciocoi, în urma PROTESTELOR de astăzi ale veteranilor războiului de pe Nistru: „Păstrarea în funcție a lui Ciocoi a determinat protestul legitim al combatanților” captură


Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) va înregistra o nouă moțiune simplă împotriva ministrului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Aureliu Ciocoi, care a declarat anterior că armata rusă ar fi „oprit vărsările de sânge” în războiul de pe Nistru. Anume aceste declarații și protejarea ministrului Ciocoi de către Igor Dodon au determinat combatanții să protesteze astăzi, la 28 de ani de la declanșarea războiului de pe Nistru.

„Acțiunile nesăbuite ale lui Dodon manifestate atât în ceea ce privește nesoluționarea revendicărilor sociale ale celor care au apărat independența R. Moldova, cât și de păstrare în funcție a ministrului de externe Ciocoi, care i-a jignit în cel mai iresponsabil mod pe acești oameni, au determinat protestul legitim al combatanților”, a menționat deputatul PAS, Sergiu Litvinenco.

Citește și: VIDEO // Ușile de la Guvern, SPARTE cu BUZDUGANUL de către VETERANI: „Dodon la pușcărie” și DEMISIA lui Ciocoi

Acesta a declarat că va depusă o nouă moțiune care-l vizează pe Aureliu Ciocoi.

„Suntem ferm convinși că Ciocoi trebuie demis din funcție. De aceea, vom pregăti o nouă moțiune simplă pe care o vom depune la prima ședință a Parlamentului. Facem apel către toţi deputaţii să semneze această moţiune”, a punctat sursa citată.

Amintim că opoziția a înregistrat o moțiune simplă împotriva ministrului Ciocoi, după ce acesta a declarat că armata rusă ar fi oprit vărsările de sânge pe Nistru, deși Rusia a fost recunoscută parte a războiului din 1992. Totuși, moțiunea nu a mai ajuns să fie dezbătură în plenul Parlamentului, deoarece reprezentanții PSRM – PD din cadrul Biroului permanent al Legislativului au constat că documentul ar fi conținut unele carențe, argumente respinse de opoziție.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
20.05.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Vor circula tancuril...

17.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anatomia unui scanda...

13.05.2024 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu râdem de Maria...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md