14:07:19 19.05.2024
Stiri

LIVE VIDEO // PAS îi RĂSPUNDE lui Dodon din fața Curții Constituționale, unde are loc un PROTEST în apărarea Constituției: „Acest penal, hoț și FRICOS ne-a chemat la dialog... Noi nu avem ce discuta cu PENALII”

Actualitate 26.04.2021 09:50 Vizualizări2173 Autor: Ziarul National
LIVE VIDEO // PAS îi RĂSPUNDE lui Dodon din fața Curții Constituționale, unde are loc un PROTEST în apărarea Constituției: „Acest penal, hoț și FRICOS ne-a chemat la dialog... Noi nu avem ce discuta cu PENALII”


UPDATE // Deputații majorității PSRM-ȘOR ar intenționa să vină miercuri la CC, atunci când vor fi examinate sesizările prin care a fost contestată instituirea stării de urgență. „Noi nu trebuie să admitem ca cei 56 de deputați ai majorității parlamentare să vină miercuri aici, împreună cu judecătorul lor, Boris Lupașcu. Sunt șanse mari ca să se întâmple asta, deoarece deputații au dreptul să intre în CC”, a declarat deputatul Vasile Bolea.


UPDATE // Protestatarii spun că vor rămâne în fața CC până miercuri, atunci când Înalta Curte va examina sesizările prin care a fost contestată instituirea stării de urgență de către majoritatea PSRM-ȘOR.

Zeci de oameni s-au adunat astăzi în fața Curții Constituționale, pentru a apăra instituția de majoritatea PSRM-ȘOR, care săptămâna trecută „au încercat o operațiune de uzurpare a puterii”.

„Oameni buni, trăim momente foarte încordate și importante pentru țara noastră. Nu sunt cuvinte mari, este un adevăr. Este o situație în care toți noi, politicieni, oameni simpli, oameni buni ai acestei țări trebuie să ieșim în apărarea Constituției. Trebuie să apărăm această instituție, Curtea Constituțională, asupra căreia indivizi ca Dodon, Șor, Plahotniuc, au încercat o operațiune de uzurpare a puterii. Noi avem nevoie de toți voi, oamenii buni, să veniți luni în fața Curții, pentru a apăra Constituția și ordinea constituțională, pentru a nu le permite acestor hoți să ne fure viitorul. Ei se tem de oameni, de cetățenii acestei țări”, a declarat liderul interimar al Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Igor Grosu.

Citește și: Liderul PSRM cheamă opoziția la DIALOG, după ce Procuratura Generală a fost sesizată în legătură cu „uzurparea puterii în stat de către grupul criminal organizat și conduse de cetățeanul Igor Dodon”

De asemenea, președintele PAS i-a răspuns lui Igor Dodon, care a chemat astăzi opoziția la dialog.

„Astăzi, acest penal, hoț și fricos, Dodon, ne-a chemat la dialog. Vă dați seama? Ne angajăm să asigurăm un proces foarte și foarte corect. Ceea ce au făcut ei este uzurparea puterii în stat. Noi nu avem ce discuta cu penalii, noi nu avem ce discuta cu uzurpatorii”, a precizat Igor Grosu din fața CC.

„Suntem la Curtea Constituțională pentru a apăra instituția de încercările de lovitură de stat din partea PSRM-Șor și luării sale în captivitate de către această grupare. Cine are posibilitate să vină, vă așteptăm aici, pe strada Alexandru Lăpușneanu. Protestul nostru este unul pașnic și legal. Și asta cu toate că gruparea PSRM-Șor acționează cu încălcarea flagrantă a Constituției și legii”, a completat și deputatul Sergiu Litvinenco.Stiri relevante
Top stiri
19.05.2024 10:33 407 Matrioșka din cutia chinezească

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
17.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anatomia unui scanda...

13.05.2024 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu râdem de Maria...

10.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Contopirea „Zilei Vi...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md