06:56:46 24.05.2024
Stiri

Fadei Nagacevschi îi arată din DEGET premierului Ciocoi, după ce oficialul a solicitat CEC să-și revadă decizia privind numărul secțiilor de votare peste hotare: „Mă disociez de această reacție. E o presiune inadmisibilă asupra CEC”

Actualitate 08.06.2021 13:21 Vizualizări3270 Autor: Ziarul National
Fadei Nagacevschi îi arată din DEGET premierului Ciocoi, după ce oficialul a solicitat CEC să-și revadă decizia privind numărul secțiilor de votare peste hotare: „Mă disociez de această reacție. E o presiune inadmisibilă asupra CEC” tv8.md


Ministrul în exercițiu al Justiției, Fadei Nagacevschi, l-a admonestat public pe premierul interimar Aureliu Ciocoi, după ce ultimul a solicitat membrilor Comisiei Electorale Centrale (CEC), prin intermediul unei declarații publicate pe site-ul oficial al Guvernului R. Moldova, să-și revadă decizia din 5 iunie curent și să suplimenteze numărul secțiilor de votare pentru diasporă.

„CEC este o instituție independentă și orice presiune asupra membrilor acesteia este inadmisibilă. Am rămas surprins de reacția publicată pe pagina oficială a Guvernului cu privire la numărul secțiilor de votare peste hotare aprobate de CEC. Mă disociez de această reacție, care contravine rolului și esenței Guvernului, mai ales al unui executiv demisionar, cu atribuții de administrare a treburilor curente”, a declarat Nagacevschi.

Citește și: VIDEO, UPDATE // PROTEST în fața CEC: Cetățenii cer mai MULTE secții de vot pentru DIASPORĂ la alegerile din 11 iulie. „Lebedinschi la gunoi, diaspora-i cu noi!”

Mai mult, ministrul spune că declarația premierului Ciocoi ar avea tentă electorală.

Citește și: Ciocoi solicită CEC să-și revadă decizia: „Guvernul nu a dat niciun indiciu că nu ar avea capacitatea să acopere cheltuielile pentru deschiderea secțiilor de votare din străinătate, în cazul în care numărul acestora ar fi fost mai mare”

„Tratez acest mesaj publicat pe pagina oficială a Executivului ca utilizare a resurselor administrative ale statului în acțiuni cu tentă electorală, ca o presiune inadmisibilă asupra CEC. Mesajul a afectat grav funcționalitatea Executivului și reprezintă un precedent extrem de periculos pentru stat. Solicit colegilor să se abțină în a atrage Guvernul demisionar în acțiuni cu tentă electorală și în a utiliza statutul de membru al Guvernului pentru a pune presiune pe organul electoral”, a adăugat Nagacevschi.

CITIȚI și Vladimir Șarban crede că CEC este obligată să-și REVIZUIASCĂ decizia privind numărul de secții de vot peste hotare: „În devizul estimativ al cheltuielilor, noi am indicat 150 de secții electorale”

De menționat că ministrul în exercițiu al Justiției, fost consilier al socialistei Zinaida Greceanîi, a lipsit recent de la mai multe ședințe ale Guvernului, inclusiv atunci când s-a ratat prelungirea unui acord care prevedea granturi de peste 90 de milioane de dolari acordate de SUA.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
20.05.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Vor circula tancuril...

17.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anatomia unui scanda...

13.05.2024 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu râdem de Maria...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md