Întrebare pentru PREMIERUL Ciocoi și cei care vor să „fericească” moldovenii cu vaccinul chinezesc „CoronaVac”: „Voi vă veți vaccina cu acest vaccin? Pe Ion Ceban nu-l întreb, deja a răspuns…”
Autoritățile de la Chișinău sunt aspru criticate pentru că vor să achiziționeze 400 de mii de doze de vaccin chinezesc „CoronaVac”, care potrivit unor studii ar avea o eficacitate de aproape zero după administrarea primei doze. Printre contestatari se numără și președintele executiv al Asociației pentru Politică Externă, Victor Chirilă.
Acesta se întreabă dacă cei care vor lua decizia de a cumpăra vaccinul chinezesc se vor vaccina cu astfel de ser.
„Vreau să întreb prim-ministrul interimar și pe acei politicieni care vor să ne „fericească” cu vaccinuri chinezești: voi și familiile voastre vă veți vaccina cu „CoronaVac/Sinovac” chinezesc?”.
Chirilă s-a referit și la primarul general al capitalei, Ion Ceban, a cărui familie ar fi sărit rândul și s-ar fi vaccinat cu „Pfizer”.
„Pe primarul Chișinăului nu-l mai întreb, el deja a răspuns... Nu impuneți altora ce nu vă doriți vouă, domnilor”, a conchis președintele APE.
Comitetul de coordonare a imunizării împotriva COVID-19 a decis la finele săptămânii trecute să cumpere 400 000 de doze de vaccin „CoronaVac”, produs de SINOVAC BIOTECH LIMITED din China. Membrii Comitetului au examinat, în cadrul unei ședințe, oferta producătorului de vaccin împotriva COVID-19, SINOVAC, singurul producător de vaccin care a răspuns solicitărilor adresate de către Centrul pentru Achiziții Publice Centralizate în Sănătate.
Contractarea directă a celor 400 000 de doze de vaccin „CoronaVac”, produs de SINOVAC, va avea loc după stabilirea tuturor condițiilor de contractare, a anunțat Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.
Pe de altă parte, un studiu efectuat în Chile, țară care are una dintre cele mai avansate campanii de vaccinare de pe continentul sud-american, a arătat că vaccinul pe care îl folosește în principal pentru vaccinare, serul chinezesc „CoronaVac” oferă o protecție de doar 3% împotriva COVID-19 după prima doză, un procent aflat în marja de eroare a studiilor, conform France24. După cea de-a doua doză, eficiența crește până la 56%.
De cealaltă parte, reprezentanții Agenției Medicamentului și Dispozitivelor Medicale (AMDM) susțin că vaccinul chinezesc „CoronoVac” ar fi destul de bun, iar în curând urmează să fie aprobat de Organizația Mondială a Sănătății (OMS).
Jim Carrey a desenat o caricatură a Melaniei Trump care a pus Twitter-ul pe jar
Cât valorează inelul de logodnă personalizat primit de Maria Sharapova
Cum le-a schimbat trecerea timpului pe cele mai frumoase actrițe de la Hollywood. Imagini vechi de peste 20 de ani