VIDEO // „Nu vine nicio SCATINĂ aici”. Fermierii și șoferii de TIR-uri, la un pas de BĂTAIE. Agricultorii au fost luați la rost pentru că au BLOCAT drumul la Leușeni. „Ce vină are statul pentru faptul că nu îți poți gestiona afacerea în agricultură?”
Fermierii și șoferii de TIR au fost la un pas să se ia la bătaie la punctul de trecere a frontierei Leușeni – Albița, după ce primii au blocat, de la ora 10.35, drumul spre și dinspre România cu zeci de tractoare. Ținta șoferilor de TIR a fost fermierul Sergiu Stefanco, care a filmat momentul.
„Eu sunt șofer și, când am trecut noaptea pe aici, nici urmă de-a voastră. Acum ați păpat bine și aveți chef de concerte. Autospeciala mea este încărcată cu gaz și nu pot trece pe la altă vamă, deoarece nu sunt scanere. Dacă vrei să protestezi, atunci mergi în fața Guvernului”, i-a transmis un șofer lui Stefanco.
Un alt șofer nemulțumit că stă de ore bune la vamă l-a îndemnat pe fermier să se reprofileze, dacă an de an cere ajutor din partea statului.
„Ce vină are statul pentru faptul că tu nu îți poți gestiona afacerea în agricultură? Dacă nu îți reușește în domeniul acesta, atunci încearcă altceva. De ce statul trebuie să te susțină toată viața?”.
Un alt șofer l-a întrebat pe agricultor cum ar proceda dânsul, dacă într-o zi ar veni în fața porții sale și ar bloca cu TIR-ul ieșirea din curte. „Ce, să vin și eu cu TIR-ul și să ți-l pun în poartă să nu poți merge la lucru pe deal?”.
De partea cealaltă, Stefanco a rămas dezamăgit de faptul că cetățenii nu sunt solidari cu fermierii. „De ce nu erați revoltați pe fermierii din Franța? Atunci când ei protestau , voi vă închideați în camioane și nu scoteați un sunet. Aceștia de la guvernare nu vor să vorbească cu noi. Ieri am lansat o invitație la dialog și nu vine nicio scatină (dobitoc - n.r.). Am fost la ei, dar ne-au pus pe brânci. Ne fură. Am fost la Parlament, dar nu iese nimeni”, s-a plâns Stefanco.
Șeful NATO: Posibilitatea doborârii dronelor care ameninţă Republica Moldova este mai degrabă o chestiune de reglat bilateral, între Bucureşti şi Chişinău
Organizațiile de tineret din R. Moldova pot beneficia de granturi de până la 600 de mii de lei: Programul pentru anul 2025, lansat de MEC
„Săptămâni dificile” din cauza riscurilor asociate aprovizionării cu gaze naturale a regiunii transnistrene, iar Chișinăul caută soluții. Radu Marian: „Asta NU înseamnă că noi trebuie să le plătim tarifele... Să vedem cine va plăti pentru gaze”