FOTO // Mai mulți funcționari PUBLICI ar fi fost scoși, în timpul orelor de serviciu, la „MITINGUL ELECTORAL” al lui Dodon din fața CSJ: „Instituțiile statului sunt percepute ca propria MOȘIE a celor care guvernează”
Mai mulți funcționari publici ar fi fost scoși, la solicitarea lui Igor Dodon, la protestul organizat astăzi, la ora 12.00, în fața Curții Supreme de Justiție (CSJ). Deputatul Sergiu Litvinenco a identificat cel puțin un funcționar public prezent la „mitingul electoral” al lui Igor Dodon care, între orele 11.00 – 13.00, trebuia să fie în slujba cetățenilor care-i plătesc salariul.
Potrivit lui Litvinenco, printre participanții la protest a fost și șeful Agenției Servicii Publice (ASP) din Comrat, Eugeniu Tucan.
„Numele acestui personaj este Eugeniu Tucan (Евгений Тукан) și este șeful ASP din Comrat. În timpul orelor de muncă, fiind plătit să presteze servicii cetățenilor, acesta a venit să protesteze la mitingul electoral a lui Dodon. Sunt sigur că n-a venit singur, ci cu mai mulți angajați din instituție. Dacă vor fi luați la „puricat” participanții la „protestul” lui Dodon, atunci se va vedea că mai toți sunt într-o situație similară”, a precizat acesta.
Sursa citată a mai adăugat că instituțiile statului nu trebuie percepute ca moșia cuiva.
„Timpurile când instituțiile statului sunt percepute ca propria moșie a celor care guvernează R. Moldova trebuie să înceteze. Și vor înceta după alegeri. Pentru că statul este cu totul altceva decât partidul care conduce statul”, a conchis deputatul.
Igor Dodon a anunțat astăzi că la protestul din fața CSJ, care examinează recursul Comisiei Electorale Centrale împotriva deciziei Curții de Apel Chișinău, privind reducerea la 12 a numărului de secții de votare pentru cetățenii R. Moldova din stânga Nistrului, au participat circa 4 000 de oameni.
Criptomoneda, folosită la greu de Federația Rusă pentru a corupe și a deturna alegerile din R. Moldova: Autoritățile de la Chișinău dau asigurări că întreprind măsuri pentru a-și spori capacitățile și a putea investiga fluxul de monedă virtuală
Autoritățile R. Moldova iau în calcul reglementarea rețelelor de socializare, inclusiv TikTok, „pentru a nu ne trezi când un stat străin le folosește pentru denaturarea unui scrutin electoral”
Până la 2 000 de lei pentru un vot: Amenzi de nouă milioane de lei și sechestre pe bunuri în valoare de 57,7 milioane de lei, aplicate de CNA în dosarele de corupție electorală. Poliția a documentat 140 000 de persoane