04:25:47 30.05.2023
Stiri

Kulminski, implicat în NEGOCIEREA contractului cu „Gazprom”, a pus la îndoială calitățile de „negociator” și „dominator” ale lui Spînu. Ultimul a prezentat DOVADA: „Vlad, ce s-a schimbat? Hе по-мужски всё это”

Actualitate 08.04.2022 11:19 Vizualizări3928 Autor: Ziarul National
Kulminski, implicat în NEGOCIEREA contractului cu „Gazprom”, a pus la îndoială calitățile de „negociator” și „dominator” ale lui Spînu. Ultimul a prezentat DOVADA: „Vlad, ce s-a schimbat? Hе по-мужски всё это” publika


Fostul vicepremier pentru Reintegrare, Vladislav Kulminski, consideră că R. Moldova e nevoită să plătească astăzi un preț de 1 200 de dolari pentru mia de metri cubi de gaze din cauza incompetenței fostului său coleg din Guvern, actualul vicepremier, ministru al Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu. În opinia lui Kulminski, care nu a prins nici 100 de zile în Guvernul Gavrilița, Spînu nu avea ce căuta la masa de negocieri cu reprezentanții „Gazprom”. De cealaltă parte, ministrul Infrastructurii afirmă că Vlad Kulminski avea o altă opinie înainte de a fi aprobată demisia sa.

„Eu am fost intens implicat în procesul de negocieri. Noi puteam fi mult mai profesioniști la acele negocieri. În principiu, puteam obține un preț mult mai bun, fără a ceda ceva. Nu am obținut un preț pe care am fi putut să-l obținem în condițiile acelea. Ca să deschid puțin parantezele, formula existentă e propusă de noi. Rolul meu a fost să deschid ușa spre negocieri, eu nu m-am implicat în negocierea formulei, pentru că eu nu mă pricep în acest domeniu. Dar eu cred că am fi putut să adunăm o echipă puternică și foarte serioasă… noi avem specialiști în domeniul acesta”, a declarat Kulminski aseară, în cadrul unei emisiuni de la N4.

Citește și: Vicepremierul Kulminski, DEMIS. Natalia Gavrilița deschide PARANTEZELE: „Regretăm decizia, dar înțelegem că așa sunt circumstanțele”


Întrebat dacă Andrei Spînu e un „negociator și dominator bun”, Kulminski a zâmbit. „Nu vreau să dau aprecieri, dar nu cred că (Spînu) ar fi trebuit să fie implicat în aceste negocieri. De exemplu, dacă aveți un avion, atunci nu puneți la cârma lui un șofer de taxi, chiar dacă acesta este super pregătit. În cazul acesta, puneți la cârma avionului un pilot. Eu nu m-aș fi apucat să conduc niciun fel de avion sau aparat de zbor”, a adăugat Kulminski.

Citește și: Nicolae Negru, despre DEMISIA lui Kulminski: „Ca șef de delegație, a avut de suportat pretențiile politice ale Moscovei și principialitatea Maiei Sandu. Poate fi o victimă COLATERALĂ a confruntării dintre Moscova și Chișinău”


Vicepremierul Andrei Spînu susține că fostul său coleg din Guvern avea o cu totul altă opinie înainte să părăsească în mod misterios echipa guvernamentală.

Citește și: Scurgeri de informații de la NEGOCIERILE dintre reprezentanții „Gazprom” și Andrei Spînu. Oferta făcută de ruși Chișinăului, care NU ar fi fost acceptată de ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale

„Vlad, ce s-a schimbat? Pe 2 noiembrie, după semnarea contractului, ai scris altceva. Vlad, „не по-мужски всё это” (nu este bărbătește ce faci n.r.)”, a ripostat Spînu într-o postare pe Facebook.

De menționat că, la puțin timp după ce „Moldovagaz” și „Gazprom” au semnat un nou contract de furnizare a gazelor, Vladislav Kulminski și-a anunțat demisia, invocând probleme de familie.


Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.05.2023 09:04 Ziarul National Nicolae Negru // „La ce bun o lume în...

26.05.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Integrarea europeană...

24.05.2023 09:14 Cazimir Țino Cazimir Țino // Învățămintele ultimul...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că R. Moldova va adera la Uniunea Europeană până în 2030?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md