16:39:23 21.02.2024
Stiri

Sistarea gazelor de către „Gazprom” se AMÂNĂ. Considerat „omul lui Dodon”, șeful de la „Moldovagaz” mulțumește Guvernului pentru „măsurile ANTICRIZĂ” întreprinse

Actualitate 30.08.2022 14:18 Vizualizări1689 Autor: Ziarul National
Sistarea gazelor de către „Gazprom” se AMÂNĂ. Considerat „omul lui Dodon”, șeful de la „Moldovagaz” mulțumește Guvernului pentru „măsurile ANTICRIZĂ” întreprinse tribuna.md


„Gazprom” nu va sista livrarea gazelor către R. Moldova, după ce S.A. „Moldovagaz”, cu ajutorul Guvernului R. Moldova, a transferat peste 16 milioane de dolari, avansul de 50% pentru gazele livrate în luna august. Anunțul a fost făcut de șeful de la „Moldovagaz”, Vadim Ceban, considerat „omul lui Dodon”.

Citește și: „Gazprom” nu riscă să taie gazele pentru R. Moldova. Șeful „Moldovagaz” vorbește despre o măsură „excepțională” făcută de ruși și cere GUVERNULUI să identifice soluții până la 1 septembrie

„Vreau să vă informez că „Moldovagaz” a transferat pe conturile „Gazprom” 16,74 de milioane de dolari, ceea ce reprezintă avansul de 50% pentru gazele livrate în luna august. Acest lucru a fost posibil grație deciziei de ieri a Comisiei pentru Situații Excepționale, potrivit căreia „Energocom” va cumpăra de la „Moldovagaz” zece milioane de metri cubi de gaze. Vreau să mulțumesc pentru sprijin Guvernului R. Moldova, care a ținut cont de măsurile anticriză formulate de „Moldovagaz”, și Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale”, a scris Ceban pe Telegram.

Citește și: R. Moldova nu mai stă la cheremul lui Putin. Grosu anunță o NOUTATE bună din partea „unei țări prietene” pentru asigurarea SECURITĂȚII energetice: „Gaz o să avem, lumină o să avem, lemne o să avem, păcură o să avem”

La rândul său, vicepremierul Andrei Spînu a menționat că decizia de a aloca din bugetul de stat a 322 de milioane de lei Societății pe Acțiuni „Energocom”, pentru cumpărarea a zece milioane de metri cubi de gaze rezolvă două probleme majore.

„Ne pregătim de iarnă. Creștem stocurile de gaz. Comisia Situații Excepționale a aprobat procurarea și stocarea a încă zece milioane de metri cubi de gaze. „Energocom” va achiziționa această cantitate, în două tranșe, a câte 5 000 000 de metri cubi de gaze de la „Moldovagaz”. Această tranzacție, de asemenea, va permite „Moldovagaz” să achite avansul pentru luna august până la data de 1 septembrie”, a precizat Spînu.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin în persoană și...

16.02.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Testul funcțional

12.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Relații paradoxale, ...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md