12:44:26 22.04.2024
Stiri

Scurgeri de informații de la NEGOCIERILE dintre reprezentanții „Gazprom” și Andrei Spînu. Oferta făcută de ruși Chișinăului, care NU ar fi fost acceptată de ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale

Actualitate 23.10.2021 00:01 Vizualizări17345 Autor: Ziarul National
Scurgeri de informații de la NEGOCIERILE dintre reprezentanții „Gazprom” și Andrei Spînu. Oferta făcută de ruși Chișinăului, care NU ar fi fost acceptată de ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale


Negocierile între Federația Rusă și R. Moldova privind semnarea unui nou contract de furnizare a gazelor naturale nu s-au soldat cu niciun rezultat, scrie publicația rusească Kommersant, cu referire la surse din anturajul părților implicate în discuții.

Citește și: Regimul SEPARATIST de la Tiraspolul NU va mai primi gaze naturale pe GRATIS. Gavrilița: „Vom furniza gaze acolo unde se va plăti pentru ele”

Potrivit sursei citate, în rezultatul negocierilor de două zile dintre vicepremierii Andrei Spînu și Vlad Kulminski, pe de o parte, și reprezentanții Guvernului Federației Ruse și „Gazprom”, pe de altă parte, nu s-a ajuns la un compromis care să satisfacă ambele părți.

Citește și: Gavrilița, detalii în PREMIERĂ despre CAPCANA întinsă de ruși și prețul cerut de „Gazprom”. Rușii vor să scoată din moldoveni un preț mai MARE decât cel pe care l-am putea obține din surse alternative

Partea moldovenească a solicitat un preț de două ori mai mic decât cel de pe piață. De partea cealaltă, partea rusă a propus „un preț corect, prețul de piață la gaze”, scrie sursa citată. Totodată, Rusia a promis o reducere de 25% la prețul de piață, dacă R. Moldova, în termen de trei ani, va plăti datoriile acumulate. Kommersant scrie că nu e vorba de datoria Transnistriei, dar de restanțe în sumă de circa 700 de milioane de dolari.

CITIȚI și S-a aflat motivul pentru care Rusia SANTAJEAZĂ R. Moldova în problema gazelor. Matvienko, REPROȘURI la adresa Maiei Sandu, pentru că a participat la Platforma Crimeea: „A fost o acțiune antirusă și nu putem ignora acest lucru în dialogul nostru”

Spînu și Kulminski nu au acceptat oferta și negocierile nu s-au încheiat cu nimic.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md