13:21:12 22.04.2024
Stiri

Nicolae Negru, despre DEMISIA lui Kulminski: „Ca șef de delegație, a avut de suportat pretențiile politice ale Moscovei și principialitatea Maiei Sandu. Poate fi o victimă COLATERALĂ a confruntării dintre Moscova și Chișinău”

Actualitate 05.11.2021 18:36 Vizualizări20000 Autor: Ziarul National
Nicolae Negru, despre DEMISIA lui Kulminski: „Ca șef de delegație, a avut de suportat pretențiile politice ale Moscovei și principialitatea Maiei Sandu. Poate fi o victimă COLATERALĂ a confruntării dintre Moscova și Chișinău”


Demisia vicepremierului pentru Reintegrare, Vladislav Kulminski, provoacă mai multe semne de întrebare, în condițiile în care au fost oferite prea puține detalii. Editorialistul Ziarului NAȚIONAL, Nicolae Negru, nu exclude că demisia lui Kulminski ar avea legătură cu negocierile în problema furnizării gazelor de către Federația Rusă.

„Vladislav Kulminski nu a oferit informații care să ne convingă că demisia sa e dictată de cauze personale. Ca să înlăture orice motiv de speculație, el trebuia să dea niște detalii. Altfel, ar trebui să credem că plecarea sa este legată de fireasca diferență între teorie și practică - una e să scrii manuale și alta e să predai, una e să fii consilier și alta e să fii ministru. Apropos, el mai rămâne membru al Consiliului Suprem de Securitate?”, se întreabă Nicolae Negru.

Fiindcă demisia are loc imediat după încheierea negocierilor cu Rusia în problema furnizării gazelor, Nicolae Negru spune că gândul îl duce, în mod firesc, la supoziția că vicepremierul Kulminski ar putea fi „o victimă colaterală a confruntării dintre Moscova și Chișinău”.

„Ca șef de delegație, el a avut de suportat pretențiile politice ale Moscovei, pe de o parte, și, pe de cealaltă parte, principialitatea Maiei Sandu de a nu discuta problema transnistreană în procesul negocierilor pentru gaze. Nu exclud ca Vladislav Kulminski să se fi simțit limitat în acțiunile sale și a hotărât să părăsească postul”.

De asemenea, un alt factor ar fi și insinuările și chiar acuzațiile din spațiul public că ar fi neloial statului R. Moldova.

„Într-un timp, el s-a văzut nevoit să le răspundă defăimătorilor. Posibil să fi ajuns cuțitul la os sau să-și fi dat seama că, orice ar întreprinde în problema transnistreană, va fi suspectat și acuzat de trădare. De aceea, a hotărât să cedeze funcția sa cuiva care deține „dreptul” de a trăda, de a face concesii în favoarea Rusiei. Unui Dodon, de exemplu. Sunt, repet, ipoteze, speculații suscitate de deficitul de informație. O persoană publică ar trebui să comunice cu cetățenii în așa fel încât să lase cât mai puțin spațiu pentru interpretări”, a conchis Nicolae Negru.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md