14:30:12 19.05.2024
Stiri

Ex-premierul Vlad Filat rămâne la LIBERTATE: „Azi-dimineață am avut o mare dilemă, cum să mă îmbrac. Mi-am luat azi rucsacul cu haine, că nu ştiam unde voi ajunge"

Anticorupție 29.01.2020 17:13 Vizualizări2415 Autor: Ziarul National
Ex-premierul Vlad Filat rămâne la LIBERTATE: „Azi-dimineață am avut o mare dilemă, cum să mă îmbrac. Mi-am luat azi rucsacul cu haine, că nu ştiam unde voi ajunge Captură


UPDATE // Vlad Filat rămâne la libertate, după ce magistraţii Curţii de Apel Chişinău au respins astăzi recursul depus de administraţia Penitenciarului nr. 13 împotriva eliberării condiţionate a fostului premier.

Vlad Filat a menţionat că e o decizie corectă, dar totodată, şi-a pregătit geanta pentru a reveni la puşcărie.

„Aş vrea să comentez recursurile care au fost înaintate într-o anumita atmosfera şi consecutivitate. Instanța a trecut un test. A luat o decizie legală. Tare sper că vom ajunge în ziua în care Justiția din R. Moldova va face dreptate. Azi dimineață am avut o mare dilemă, cum să mă îmbrac. Mi-am luat azi rucsacul cu haine, că nu ştiam unde voi ajunge, dar am decis să mă îmbrac aşa pentru că totuşi o judecată", a menţionat Filat.


Ştirea inițială:

Magistrații Curții de Apel Chișinău examinează în aceste clipe recursul depus de către noua administrație a Penitenciarului nr. 13 împotriva eliberării condiționate a ex-premierului Vlad Filat. Fostul lider al PLDM se află în sala de judecată și așteaptă verdictul completului de judecată.

Vlad Filat, reținut în octombrie 2015, a fost condamnat la 9 ani de închisoare pentru corupere pasivă și trafic de influență. Pe 3 decembrie 2019, acesta a fost eliberat din arest, în baza unei încheieri a Judecătoriei Ciocana, după ce și-a ispășit 2/3 din pedeapsă.

Citește și: Ministrul Justiției, DETALII despre eliberarea lui Vlad Filat înainte de termen. DOUĂ RECURSURI privind decizia de eliberare: „Au loc mai multe ANCHETE cu privire la acest caz”

Citește și: Ex-premierul Vlad Filat, îndemn către politicienii din R. Moldova: „Încetați presiunile publice și încercările de a influența justiția”

Citeşte şi: VIDEO // Vlad Filat: „Nici Maia Sandu și nici Igor Dodon NU au contribuit la eliberarea mea, ci LEGEA. Poate de la MIAMI lucrurile se văd într-o manieră zâmbăreață… Nu căutați scenarii bazate pe OCULTISM”

CITIȚI și Victor Munteanu // Adevărații regizori ai furtului miliardului sunt la libertate, fac afaceri în continuare, fac politică, dețin funcții publice. Nouă ne este servită în continuare telenovela cu Filat

Ulterior, administrația Penitenciarului nr.13 a depus la Curtea de Apel Chișinău o cerere prin care a solicitat suspendarea executării încheierii Judecătoriei Ciocana de eliberare condiționată a lui Vlad Filat din detenție.


Stiri relevante
Top stiri
19.05.2024 10:33 423 Matrioșka din cutia chinezească

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
17.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anatomia unui scanda...

13.05.2024 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu râdem de Maria...

10.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Contopirea „Zilei Vi...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md