13:57:09 19.05.2024
Stiri

Ministrul Justiției, DETALII despre eliberarea lui Vlad Filat înainte de termen. DOUĂ RECURSURI privind decizia de eliberare: „Au loc mai multe ANCHETE cu privire la acest caz”

Social 23.12.2019 20:39 Vizualizări8247 Autor: Ziarul National
Ministrul Justiției, DETALII despre eliberarea lui Vlad Filat înainte de termen. DOUĂ RECURSURI privind decizia de eliberare: „Au loc mai multe ANCHETE cu privire la acest caz”


Ministrul Justiției Fadei Nagacevschi susține că noul șef al Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP) îl ține la curent cu privire la cazul eliberării ex-premierului Vlad Filat înainte de termen, însă dă asigurări că nu i-ar da indicații acestuia cum să procedeze. ANP și Penitenciarul nr. 13 au atacat în instanță încheierea privind eliberarea fostului premier, spune ministrul.

Citește și: Ex-premierul Vlad Filat, îndemn către politicienii din R. Moldova: „Încetați presiunile publice și încercările de a influența justiția”

„Se desfășoară mai multe anchete (cu privire la eliberarea lui Vlad Filat înainte de termen n.r.) din câte cunosc. Eu nu solicit informații de la administrația ANP. Eu i-am oferit depline puteri să execute legea. Dacă se constată anumite abateri, atunci este obligația lui să intervină. Dumnealui mi-a spus că anumite lucruri sunt în derulare, inclusiv cu privire la evaluarea condițiilor de detenție. Sunt mai multe acțiuni întreprinse. De informat ei mă informează, dar dacă voi interveni, atunci domnul Filat și avocații săi vor specula că există influențe politice. Eu nu am de gând să creez nimănui statut de victimă politică”, a spus ministrul în această seară, în cadrul unei emisiuni de la Radio Sputnik.

Citeşte şi: VIDEO // Vlad Filat: „Nici Maia Sandu și nici Igor Dodon NU au contribuit la eliberarea mea, ci LEGEA. Poate de la MIAMI lucrurile se văd într-o manieră zâmbăreață… Nu căutați scenarii bazate pe OCULTISM”

Acesta a ținut să-i aducă critici fostului premier. Potrivit lui Nagacevschi, anterior Vlad Filat spunea că a avut parte de o justiție selectivă, iar acum afirmă că justiția și-a făcut treaba onest, deși decizia de eliberarea a sa s-a făcut departe de ochii presei. „Asta pentru mine e straniu. De ce striga domnul Filat în gura mare când era închis, iar când este eliberat din pușcărie, cu ușile închise, deja nu mai vorbește de justiție selectivă. ANP a atacat în instanță decizia de eliberare a sa. Din câte cunosc sunt două recursuri. Și Penitenciarul nr. 13 a depus recurs”, a conchis ministrul Justiției.

CITIȚI și Victor Munteanu // Adevărații regizori ai furtului miliardului sunt la libertate, fac afaceri în continuare, fac politică, dețin funcții publice. Nouă ne este servită în continuare telenovela cu Filat

Anterior, Vlad Filat a declarat că i s-ar părea bizar dacă instituția care a înaintat demersul de eliberare a sa se va răzgândi peste o perioadă scurtă de timp. „După 2015 s-a trecut cu tăvălugul, au fost distruși oameni, familii… Poate de la Miami lucrurile se văd într-o manieră zâmbăreață, dar după 50 de luni de pușcărie vezi lucrurile într-un mod pragmatic. Nici Maia Sandu și nici Igor Dodon, și nici alte persoane nu au contribuit la eliberarea mea. Procedura este una perfect legală. Eu nu am stat în pușcărie 50 de luni pentru ca lumea să mă arate cu degetul că am făcut anumite jocuri”, a spus Filat, după ce a fost eliberat din pușcărie.


Stiri relevante
Top stiri
19.05.2024 10:33 405 Matrioșka din cutia chinezească

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
17.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anatomia unui scanda...

13.05.2024 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu râdem de Maria...

10.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Contopirea „Zilei Vi...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md