13:39:26 19.05.2024
Stiri

Ex-premierul Vlad Filat, îndemn către politicienii din R. Moldova: „Încetați presiunile publice și încercările de a influența justiția”

Social 20.12.2019 13:44 Vizualizări12135 Autor: Ziarul National
Ex-premierul Vlad Filat, îndemn către politicienii din R. Moldova: „Încetați presiunile publice și încercările de a influența justiția”


Ex-premierul Vlad Filat este deranjat de faptul că mai mulți politicieni din R. Moldova își dau în continuare cu părerea privind eliberarea sa înainte de termen.

„Fără a atenta la dreptul la libera exprimare, care aparține politicienilor în cauză, există suficiente premise și motive de a cataloga aceste declarații ca fiind acte evidente de presiune publică și de ingerință în actul justiției. Asemenea declarații pot avea o influență sesizabilă în raport cu instituțiile statului, abilitate cu drept de decizie. Acest ultim fapt nu este absolut normal într-un stat care se pretinde a fi de drept”, se arată într-un comunicat remis din numele lui Filat de echipa sa de avocați.

Acesta s-a referit și la declarațiile anterioare ale Maiei Sandu sau ale lui Andrei Năstase cu privire la eliberarea sa.

„Este regretabil faptul că anumiți politicieni, care pledează pentru o justiție corectă și pentru respectarea drepturilor omului în R. Moldova, nu înțeleg că, de fapt, prin prestația lor publică, aduc atingere anume acestor valori. Vlad Filat nu a cerut niciodată susținerea vreunui politician sau a unui partid politic. Dânsul a cerut dintotdeauna să i se respecte dreptul la un proces echitabil, inclusiv dreptul la o justiție corectă.

În context, venim în mod repetat cu un apel către politicieni, pentru ca aceștia să dea dovadă de corectitudine, să nu urmărească obținerea de capital politic pe seama domnului Vlad Filat, să facă o distincție clară între dreptul la libera exprimare și incompatibilitatea acesteia cu prejudicierea intereselor legale ale persoanei, să înceteze presiunile publice și încercările de a influența justiția”, se mai arată în comunicatul de presă.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
17.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anatomia unui scanda...

13.05.2024 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu râdem de Maria...

10.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Contopirea „Zilei Vi...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md