03:47:01 27.05.2024
Stiri

Conducerea Partidului „Renaștere”, citată la Procuratura Anticorupție în dosarul finanțării ilegale a formațiunii

Actualitate 25.09.2023 10:03 Vizualizări1875 Autor: Ziarul National
Conducerea Partidului „Renaștere”, citată la Procuratura Anticorupție în dosarul finanțării ilegale a formațiunii


Președintele interimar al Partidului „Renaștere”, Natalia Parasca, și membrul biroului politic al acestei formațiuni, Iurii Vitneanschii, au fost citați astăzi la Procuratura Anticorupție pentru audieri, în dosarul finanțării ilegale a formațiunii.

În fața Procuraturii Anticorupție au apărut mai mulți membri și simpatizanți ai formațiunii din anturajul lui Ilan Șor.

Citește și: Percheziții de amploare la șefii Partidului „Renaștere”, considerat unul dintre succesorii Partidului „Șor”, scos în afara legii

Săptămâna trecută, organele de drept au efectuat mai multe percheziții la domiciliul liderului Partidului „Renaștere”, Natalia Parasca, dar și la alți activiști ai formațiunii, într-un dosar privind finanțare ilegală a partidului de către un grup criminal organizat.

În cadrul perchezițiilor, oamenii legii au ridicat 189 200 de lei, 25 415 de euro, 2 430 de dolari, 4 500 de franci elvețieni.

Citește și: Noi DETALII despre dosarul PENAL pornit pe numele liderilor Partidului „Renaștere”. SIS, CNA și PA au documentat cazul câteva luni. Oamenii lui Șor ar fi fost TURNAȚI de sociliaști, cărora li s-au propus între 200-300 de mii de euro

Totodată, deputații Alexandr Nesterovschi și Irina Lozovan, care au părăsit acum câteva luni fracțiunea parlamentară a Blocului „Comuniștilor și Socialiștilor”, iar în scurt timp au aderat la Partidul „Renaștere”, considerat unul dintre noile proiecte politice ale condamnatului Ilan Șor, au rămas fără imunitatea parlamentară, iar ulterior reținuți.

Nesterovschi a primit sâmbăta trecută 30 de zile de arest preventiv în penitenciar, iar Irina Lozova – 30 de zile de arest la domiciliu.

Citește și: Candidatul LOC la funcția de PRIMAR general, reținut de procurori. Organele de drept au efectuat percheziții la domiciliul lui Bagas

Citește și: SIS oferă primele detalii despre perchezițiile efectuate în dosarele PENALE ce vizează finanțarea ilegală a partidelor politice. În cadrul celor peste 20 de percheziții au fost ridicate sume de bani în valoare de circa 700 000 de lei

CITIȚI și Deputata Irina Lozovan, FĂRĂ imunitate parlamentară: Două milioane de lei pentru ca primarul de la Ocnița să părăsească PSRM și să adere la „Renaștere”. 50 de mii de dolari, transmise în parcarea de la „Metro”

Cei doi parlamentari, membri ai Partidului „Renaștere”, sunt bănuiți că au acceptat cu bună știință finanțarea partidului politic de către un grup criminal organizat, dar și de spălare de bani în proporții deosebit de mari săvârșită de către un grup criminal organizat.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
24.05.2024 10:20 Ziarul National Nicolae Enciu // Modernizarea economi...

24.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Căutarea unui candid...

20.05.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Vor circula tancuril...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md