01:07:57 20.07.2024
Stiri

Deputata Irina Lozovan, FĂRĂ imunitate parlamentară: Două milioane de lei pentru ca primarul de la Ocnița să părăsească PSRM și să adere la „Renaștere”. 50 de mii de dolari, transmise în parcarea de la „Metro”

Actualitate 21.09.2023 16:59 Vizualizări2232 Autor: Ziarul National
Deputata Irina Lozovan, FĂRĂ imunitate parlamentară: Două milioane de lei pentru ca primarul de la Ocnița să părăsească PSRM și să adere la „Renaștere”. 50 de mii de dolari, transmise în parcarea de la „Metro”


Majoritatea parlamentară a acceptat astăzi cele două cereri ale procurorului general interimar, Ion Munteanu, de a încuviința ridicarea imunității deputatei Irina Lozovan.

Procurorul general interimar Ion Munteanu a declarat, la tribuna Parlamentului, că Lozovan este bănuită de acceptarea cu bună știință a finanțării partidului politic din partea unui grup criminal organizat, dar și de spălarea banilor săvârșită de un grup criminal organizat în proporții deosebit de mari.

Mai exact, procurorii au documentat cazul în care Irina Lozovan și soțul acesteia, Pavel Gârleanu, i-au promis sume importante de bani primarului de Ocnița pentru ca acesta să părăsească Partidului Socialiștilor și să adere la Partidul „Renaștere”, noul proiect politic al Partidului „Șor”, interzis în R. Moldova.

Aceste acțiuni au demarat la scurt timp după ce Lozovan a părăsit fracțiunea parlamentară a Blocului comuniștilor și socialiștilor, în martie curent.

Pavel Gârleanu a fost reținut pe 2 august curent, în momentul în care îi transmitea primarului de Ocnița suma de 30 de mii de dolari, fiindcă alesul local l-a denunțat la structurile anticorupție. O altă sumă, de 50 de mii de dolari, i-ar fi fost transmisă anterior primarului în parcarea magazinului „Metro” din apropierea localității Stăuceni de către deputatul Alexandr Nesterovschi.

Potrivit procurorului general interimar, cei doi soți i-ar fi promis primarului de Ocnița în total două milioane de lei, dint care un milion pentru el, iar celălalt milion – pentru proiecte de infrastructură în oraș.

Ion Munteanu susține că deputata Irina Lozovan știa despre faptul că banii provin din surse ilegale.

Deputata Irina Lozovan a refuzat să vină astăzi la ședința Comisiei juridice, pentru numiri și imunități, pentru a răspunde la întrebările deputaților. Vicepreședinta Comisiei respective, Veronica Roșca, a declarat că Irina Lozovan i-a transmis că „așteaptă procurorii acasă”.

Amintim că, în total, procurorul general interimar Ion Munteanu a depus astăzi în Parlament cinci cereri prin care a solicitat încuviințarea ridicării imunității parlamentare a deputaților Irina Lozovan și Alexandr Nesterovschi.

În prezent, deputații dezbat cererile care îl vizează pe Alexandr Nesterovschi, bănuit de aceleași infracțiuni ca Irina Lozovan. Nesterovschi este prezent la ședința Parlamentului.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.07.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Trilaterala

15.07.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fasciștii ruși dau l...

12.07.2024 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Loialitatea lui Alex...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md