16:32:13 25.02.2024
Stiri

Candidatul LOC la funcția de PRIMAR general, reținut de procurori. Organele de drept au efectuat percheziții la domiciliul lui Bagas

Actualitate 21.09.2023 14:46 Vizualizări1146 Autor: Ziarul National
Candidatul LOC la funcția de PRIMAR general, reținut de procurori. Organele de drept au efectuat percheziții la domiciliul lui Bagas


Candidatul Ligii Orașelor și Comunelor (LOC) la funcția de primar general, Mihail Bagas, a fost reținut astăzi de procurorii anticorupție, în cadrul unui dosar privind pregătirea și complicitate la finanțarea ilegală a partidelor politice, a grupurilor de inițiativă, a concurenților electorali, săvârșită de un grup criminal organizat.

Conducerea LOC confirmă perchezițiile și reținerea lui Mihail Bagas, care a depus pe 19 septembrie actele de înregistrare în cursa pentru funcția de primar general al capitalei.

„Liga Orașelor și Comunelor și întreaga echipă a staff-ului electoral raportează informații alarmante! În această dimineață a fost efectuată o percheziție, cu reținerea ulterioară a candidatului la funcția de primar general al municipiului Chișinău, Mihail Bagas. Cu toții ne exprimăm speranța că autoritățile de anchetă își vor îndeplini atribuțiile funcționale în mod imparțial și în strictă conformitate cu legea și normele procedurale”, se arată într-un comunicat de presă al LOC.

În același timp, LOC își exprimă îngrijorarea cu privire la desfășurarea măsurilor operative și reținerea unui candidat la două zile de la depunerea documentelor de participare la alegerile locale.

„Fiecare persoană și fiecare candidat poartă răspundere penală numai dacă există dovezi adecvate de încălcare a prevederilor legale, precum și a încălcării legilor electorale. Solicităm organelor de anchetă ca măsurile procedurale să fie transparente și publice, și bine motivate! În caz contrar, astfel de acțiuni întreprinse în perioada electorală pot fi calificate drept presiuni și încercare de a aduce prejudicii grave imaginii formațiunii politice, a candidatului la funcția de primar general al municipiului Chișinău, Mihail Bagas și tuturor candidaților la funcția de consilier municipal”, se mai spune în declarația remisă de LOC.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
23.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Doi ani de război se...

19.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin în persoană și...

16.02.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Testul funcțional

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md