00:54:52 20.07.2024
Stiri

VIDEO // „Desant” al Partidului „Renaștere”, formațiune controlată de Ilan Șor, în vizită la Moscova. Parasca, Suhodolski, Bolea și inculpatul Nesterovschi au DENIGRAT conducerea R. Moldova și au dat RAPORTUL unor servicii federale

Actualitate 27.03.2024 11:23 Vizualizări2529 Autor: Ziarul National
VIDEO // „Desant” al Partidului „Renaștere”, formațiune controlată de Ilan Șor, în vizită la Moscova. Parasca, Suhodolski, Bolea și inculpatul Nesterovschi au DENIGRAT conducerea R. Moldova și au dat RAPORTUL unor servicii federale Captură


Mai mulți membri ai Partidului „Renaștere”, care este controlat de Ilan Șor, se află în aceste zile la Moscova, unde sunt primiți de diverși funcționari ruși. Delegația formațiunii, în frunte cu liderul Natalia Parasca, deputații Vasile Bolea, Alexandr Suhodolski și inculpatul Alexandr Nesterovschi, a raportat șefului Serviciul fitosanitar rus „Rosselhoznadzor”, Serghei Dankvert, cât de rea ar fi președinta Maia Sandu și Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS).

Vizibil emoționată, Natalia Parasca i-a povestit șefului „Rosselhoznadzor”, instituție folosită anterior ca o bâtă politică împotriva R. Moldova, blocând importul de fructe și legume moldovenești pe piața rusă, că Maia Sandu și PAS nu ar mai avea susținere din partea cetățenilor.

Citește și: FOTO // Apropiații lui Șor, transfugii Bolea și Suhodolski, primiți la Moscova de șeful comisiei pentru afaceri internaționale a Dumei de Stat

„Scopul vizitei noastre la Moscova este de a informa reprezentanții conducerii de vârf a serviciilor federale despre faptul că președinta Maia Sandu și partidul de guvernământ sunt agresivi și în minoritate. În R. Moldova se află la guvernare o putere ce a adoptat o poziție antirusească foarte dură. Dar majoritatea cetățenilor din republica noastră cred că Rusia este un partener strategic și de încredere. Astfel, este imperios necesar să aprofundăm relațiile politice, sociale și economice. Pentru noi este foarte important ca aici, la Moscova, să se știe despre realitățile din R. Moldova, dar și ce cred cetățenii”, a spus Parasca, citată de „Sputnik”.

De asemenea, Parasca a învinuit conducerea de vârf a R. Moldova, fără a pomeni de războiul declanșat de Vladimir Putin în Ucraina, pentru scăderea exporturilor moldovenești în Federația Rusă.

„La sfârșitul anului trecut, volumul total al exporturilor moldovenești în Rusia a scăzut de la 4,39% la 3,56%. Principala dificultate cu care se confruntă producătorii moldovenești sunt problemele logistice. Producția autohtonă care tranzitează Europa staționează foarte mult timp în vamă. De asemenea, problema cu care se confruntă producătorii sunt și taxele vamale pentru produsele agricole moldovenești”, i-a transmis Parasca șefului „Rosselhoznadzor”.


Citește și: Transfugul Nesterovschi, care ar fi devenit locotenentul lui Șor pentru 35 000 de dolari, a ajuns pe banca acuzaților. Deputatul riscă până la 15 ani de ÎNCHISOARE

Amintim că dosarul penal în privința deputatului Alexandr Nesterovschi, învinuit de corupere pasivă în proporții deosebit de mari în interesul unui grup criminal organizat și pregătirea finanțării partidelor politice din surse interzise, a ajuns pe 8 decembrie 2023, pe masa magistraților Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani. Dacă va fi găsit culpabil de comiterea infracțiunii incriminate, deputatul riscă de la 7 la 15 ani de închisoare, cu amendă în mărime de la 400 000 la 500 000 de lei și cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 10 la 15 ani.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.07.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Trilaterala

15.07.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fasciștii ruși dau l...

12.07.2024 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Loialitatea lui Alex...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md