18:48:56 17.06.2024
Stiri

Percheziții de amploare la șefii Partidului „Renaștere”, considerat unul dintre succesorii Partidului „Șor”, scos în afara legii. Deputații Nesterovschi și Lozovan, care ar putea rămâne fără IMUNITATE, o acuză pe Maia Sandu: „A ales calea presiunii”

Actualitate 21.09.2023 12:33 Vizualizări2450 Autor: Ziarul National
Percheziții de amploare la șefii Partidului „Renaștere”, considerat unul dintre succesorii Partidului „Șor”, scos în afara legii. Deputații Nesterovschi și Lozovan, care ar putea rămâne fără IMUNITATE, o acuză pe Maia Sandu: „A ales calea presiunii”


La domiciliul liderului Partidului „Renaștere”, Natalia Parasca, dar și la alți activiști ai formațiunii, au loc percheziții de amploare într-un dosar de finanțare ilegală a formațiunii de către un grup criminal organizat. Totodată, deputații Alexandr Nesterovschi și Irina Lozovan, care au părăsit acum câteva luni fracțiunea parlamentară a Blocului comuniștilor și socialiștilor, dar și Partidul Socialiștilor, iar în scurt timp au aderat la noile proiecte politice ale condamnatului Ilan Șor, riscă să le fie ridicată imunitatea, pentru a fi deferiți justiției.

Partidul „Renaștere” susține că în spatele acestei acțiuni s-ar afla președinta Maia Sandu.

Citește și: Alexandr Nesterovschi și Irina Lozovan, deputații care au părăsit fracțiunea socialiștilor și au aderat la un nou proiect politic al lui Ilan Șor ar putea fi REȚINUȚI: Procurorul general interimar solicită ridicarea imunității parlamentare

„Astăzi se desfășoară o campanie represivă împotriva noastră - împotriva opoziției. La domiciliul Nataliei Parasca și al altor câtorva activiști sunt organizate percheziții. În locul dialogului cu societatea și cu alte formațiuni politice, Maia Sandu a ales calea presiunii, a agresiunii și a persecutării. Astfel de tactici nu doar agravează contradicțiile politice interne, dar și destabilizează situația din R. Moldova”, se arată într-o declarație a formațiunii politice, considerată succesoarea Partidului „Șor”, scos în afara legii.

Totodată, Nesterovschi și Lozovan afirmă că drepturile și libertățile cetățenilor sunt încălcate prin blocarea activității opoziției: „Aceasta este o lovitură asupra normelor unei societăți democratice. Nu ne vom lăsa intimidați și nu vom renunța! Facem apel la comunitatea pentru apărarea drepturilor omului și la cetățenii interesați să se alăture Partidului „Renaștere”, pentru a lucra pentru binele R. Moldova și a scăpa țara de regimul Sandu”.

Procurorul general interimar, Ion Munteanu, a solicitat astăzi Parlamentului ridicarea imunității parlamentare a celor doi deputați, pentru ca aceștia să poată fi reținuți, arestați, percheziționați, iar cauzele pe numele lor - trimise în judecată.

Nesterovschi și Lozovan sunt bănuiți că au acceptat cu bună știință finanțarea partidului politic de către un grup criminal organizat, dar și de spălare de bani în proporții deosebit de mari de către un grup criminal organizat. Cererea procurorului general va fi examinată de Comisia juridică, pentru numiri și imunități a Parlamentului, începând cu ora 13.00. Nesterovschi și Lozovan au fost invitați la această ședință pentru a-și prezenta punctul de vedere.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
17.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Pentru cine sună ala...

14.06.2024 09:03 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce diferă preferi...

10.06.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Europenii vor schimb...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md