22:19:26 21.08.2019
 
Stiri

Chirtoacă este NEDUMERIT de împărțeala făcută de PAS și PPDA. Acesta a fost anunțat că LISTA a fost stabilită și că au rămas doar ȘAPTE circumscripții pentru care se pot bate LIBERALII, inclusiv Găgăuzia

Politică 24.12.2018 17:46 Vizualizări1341 Autor: Ziarul National
Chirtoacă este NEDUMERIT de împărțeala făcută de PAS și PPDA. Acesta a fost anunțat că LISTA a fost stabilită și că au rămas doar ȘAPTE circumscripții pentru care se pot bate LIBERALII, inclusiv Găgăuzia

Președintele Partidului Liberal (PL), Dorin Chirtoacă, a fost anunțat astăzi că procesul de evaluare pentru majoritatea circumscripțiilor și lista comună a Blocului „ACUM” s-a consumat și că decizii finale nu au fost luate doar pentru circumscripțiile 1, 11, 18, 44, 45, 47 și 49. Acest lucru l-a pus în încurcătură pe Dorin Chirtoacă, mai ales că nu a fost anunțat despre convocarea comisiei de meritocrație, deși la discuțiile cu PAS și PPDA s-a stabilit ca PL să aibă un membru observator.

„Astăzi am primit un asemenea e-mail (vedeți poza de mai jos). Am încercat să aflu dacă este de la „ACUM” sau nu, dar nu am reușit. În același timp, din câte știm, conform compromisului atins, deciziile cu privire la candidați se iau în comisia de meritocrație a blocului „ACUM”, ședința la care trebuie să fim prezenți și noi, cei de la PL. Până la această oră, nici PL, nici PLDM, PAS sau PPDA, nimeni nu a anunțat niciun candidat, iar la CEC a fost înregistrat doar blocul electoral „ACUM”, nefiind înregistrate și nume de persoane. În acest sens, solicitam încă o dată convocarea comisiei de meritocrație pentru a ști cine și unde candidează, precum și pentru a vedea cu cine intrăm în competiție de la celelalte trei partide (PLDM, PAS și PPDA), iar în final cine este mai bun, conform meritelor”, a scris Chirtoacă pe Facebook.

Citește și: Dorin Chirtoacă a înaintat LISTA liberalilor pentru Blocul electoral „ACUM”. Cine sunt oamenii propuși

De asemenea, liderul liberalilor spune că prima solicitare de convocare a comisiei de meritocrație, cu participarea PL, a fost făcută la 21 decembrie.

„În același timp, menționez că luni, 17 decembrie, când am avut ultima ședință PL, PLDM, PAS și PPDA, a fost agreat ca termenul de transmitere a listei PL pentru comisia de meritocrație este vineri, 21 decembrie. Nimeni nu a avut nicio obiecție. Pe parcursul săptămânii trecute nimeni nu a comunicat PL-ului că se iau decizii fără noi sau că ar fi „târziu” în vreun fel, sau că ar exista vreo legătura între înregistrarea blocului „ACUM” la CEC și depunerea listei de candidați PL pentru comisia de meritocrație etc., mai ales că termenul agreat pentru PL, repet, a fost vineri 21 decembrie”, precizează Dorin Chirtoacă.

Fostul primar a mai adăugat că, anterior, pe parcursul negocierilor cu „ACUM”, tot timpul s-a spus că regula de aur este: „nimic nu este agreat, până totul nu este agreat”. „Asta înseamnă că până când nu este decisă soarta tuturor celor 100 de candidați „ACUM”, nu se poate vorbi de soarta aparte a unor candidați, în cazul dat a celor de la PL. Dacă este vorba de interesul național, 8-10 oameni, câți are comisia, ne putem aduna și astăzi în continuare, și mâine, chiar dacă va fi Crăciun, și 24/24, ca să nu fie mai apoi „târziu”, chiar „târziu” de tot și irecuperabil pentru R. Moldova”, a conchis acesta.

Amintim că liderii Blocului „ACUM”, Maia Sandu și Andrei Năstase, au declarat joia trecută că PL nu a înaintat niciun candidat pentru circumscripții și lista comună. Mai mult, Năstase spune că la mijloc ar putea fi „tărăgănare” intenționată. „Tărăgănarea din partea PL e adevărată. Să nu credeți că ceea ce a spus Valeriu Munteanu nu e adevărat. E o tărăgănare flagrantă din partea PL-ului. Asta ne pune pe gânduri, dar nu ne oprește din procese. Nu ne supărăm, așteptăm”, a spus Năstase.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.08.2019 09:07 Ziarul National După „Alianța Kozak” vine „Planul Koz...

16.08.2019 09:14 Nicolae Negru ACUM-PSRM, divorțul imposibil

12.08.2019 09:29 Nicolae Negru Unirea care ne „dezbină” și kozacioku...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți mulțumiți de numirile guvernării „ACUM”-PSRM de la conducerea Procuraturii Generale, Centrului Național Anticorupție sau a Curții Constituționale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md