19:29:51 24.09.2023
Stiri

DOC // Alexandr Stoianoglo este așteptat din nou în Parlament. Cine sunt DEPUTAȚII vizați: „Pentru aceasta are suficiente motive, dar și probe incontestabile”

Actualitate 25.03.2021 09:29 Vizualizări21097 Autor: Ziarul National
DOC // Alexandr Stoianoglo este așteptat din nou în Parlament. Cine sunt DEPUTAȚII vizați: „Pentru aceasta are suficiente motive, dar și probe incontestabile”


Deputatul Iurie Reniță îl așteaptă pe procurorul general, Alexandr Stoianoglo, să ceară ridicarea imunității parlamentare a deputaților vizați în „operațiunea Bahamas”. „Este vorba de socialiștii Cornel Furculiță, Vasile Bolea, Petru Burduja și Vladimir Odnostalco, inclusiv alți 25 de fruntași PSRM-iști, implicați în această spălare de bani în proporții deosebit de mari”, amintește Reniță.

„Cu un an în urmă, pe 23 martie 2020, am publicat o copie a contractului de împrumut de 1 milion 500 de mii de euro între „WESTERBY LIMITED” (Bahamas) și „EXCLUSIV MEDIA” SRL (Republica Moldova). Contractul a fost semnat de către Zulphy Saday Santamaria Guerrero și Petru Burduja, actualmente deputat PSRM. Chiar dacă a trecut un an de zile de la publicarea contractului și ale altor probe incontestabile ce ne demonstrează că a fost vorba de o spălare clasică de bani din Federația Rusă pentru campania prezidențială a lui Igor Dodon din 2016, nici până astăzi nu avem o poziție clară și acțiuni concrete din partea Procuraturii Generale”, a menționat Reniță.

Parlamentarul susține că deputații socialiști trebuie să răspundă în fața legii.

„Este absolut neconvingătoare justificarea PG precum că ar exista probleme cu convocarea comisiei rogatorii pentru a confirma implicarea deputaților socialiști în spălarea de bani. Fără a substitui obligațiunile PG, aș recomanda acesteia, inclusiv procurorului general, Alexandr Stoianoglo, să manifeste mai multă verticalitate și responsabilitate profesională, indiferent de apartenența sau afilierea politică a unui sau altui deputat. În cazul în care PG a uitat de acest document și de alte probe concludente, pe care le-am publicat și prezentat Autorității Naționale pentru Integritate și Procuraturii Generale, le propun republicarea integrală a acestui document, în speranța să-l revedem cât mai curând pe Alexandr Stoianoglo în Parlament. Pentru aceasta are suficiente motive, dar și probe incontestabile”, a punctat Reniță.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante

Comentarii
Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.09.2023 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despre discursul Mai...

20.09.2023 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino // Proiectul de țară – i...

18.09.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Iluzia subversivă

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de acord ca R. Moldova să părăsească structurile Comunității Statelor Independente (CSI)?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md