21:26:18 01.12.2022
Stiri

DOC // Alexandr Stoianoglo este așteptat din nou în Parlament. Cine sunt DEPUTAȚII vizați: „Pentru aceasta are suficiente motive, dar și probe incontestabile”

Actualitate 25.03.2021 09:29 Vizualizări20839 Autor: Ziarul National
DOC // Alexandr Stoianoglo este așteptat din nou în Parlament. Cine sunt DEPUTAȚII vizați: „Pentru aceasta are suficiente motive, dar și probe incontestabile”


Deputatul Iurie Reniță îl așteaptă pe procurorul general, Alexandr Stoianoglo, să ceară ridicarea imunității parlamentare a deputaților vizați în „operațiunea Bahamas”. „Este vorba de socialiștii Cornel Furculiță, Vasile Bolea, Petru Burduja și Vladimir Odnostalco, inclusiv alți 25 de fruntași PSRM-iști, implicați în această spălare de bani în proporții deosebit de mari”, amintește Reniță.

„Cu un an în urmă, pe 23 martie 2020, am publicat o copie a contractului de împrumut de 1 milion 500 de mii de euro între „WESTERBY LIMITED” (Bahamas) și „EXCLUSIV MEDIA” SRL (Republica Moldova). Contractul a fost semnat de către Zulphy Saday Santamaria Guerrero și Petru Burduja, actualmente deputat PSRM. Chiar dacă a trecut un an de zile de la publicarea contractului și ale altor probe incontestabile ce ne demonstrează că a fost vorba de o spălare clasică de bani din Federația Rusă pentru campania prezidențială a lui Igor Dodon din 2016, nici până astăzi nu avem o poziție clară și acțiuni concrete din partea Procuraturii Generale”, a menționat Reniță.

Parlamentarul susține că deputații socialiști trebuie să răspundă în fața legii.

„Este absolut neconvingătoare justificarea PG precum că ar exista probleme cu convocarea comisiei rogatorii pentru a confirma implicarea deputaților socialiști în spălarea de bani. Fără a substitui obligațiunile PG, aș recomanda acesteia, inclusiv procurorului general, Alexandr Stoianoglo, să manifeste mai multă verticalitate și responsabilitate profesională, indiferent de apartenența sau afilierea politică a unui sau altui deputat. În cazul în care PG a uitat de acest document și de alte probe concludente, pe care le-am publicat și prezentat Autorității Naționale pentru Integritate și Procuraturii Generale, le propun republicarea integrală a acestui document, în speranța să-l revedem cât mai curând pe Alexandr Stoianoglo în Parlament. Pentru aceasta are suficiente motive, dar și probe incontestabile”, a punctat Reniță.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
01.12.2022 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino: Dodecalogul românilor b...

29.11.2022 11:33 Cazimir Țino Cazimir Țino: Riscurile și erorile Ch...

28.11.2022 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // E la nave va...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că „Gazprom” are motive întemeiate pentru a reduce livrările de gaze către R. Moldova cu 56,5% pentru luna decembrie, contrar contractului semnat cu „Moldovagaz”
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md