06:52:28 20.06.2024
Stiri

Un lider al PSRM anticipează ARESTĂRI în rândul formațiunii, inclusiv a lui Igor Dodon: „Băieții deștepți, mă refer la PROCURORI, au început să șantajeze politicul. Această presiune o simt pe pielea mea”

Actualitate 20.10.2021 12:29 Vizualizări9739 Autor: Ziarul National
Un lider al PSRM anticipează ARESTĂRI în rândul formațiunii, inclusiv a lui Igor Dodon: „Băieții deștepți, mă refer la PROCURORI, au început să șantajeze politicul. Această presiune o simt pe pielea mea”


Deputatul socialist Corneliu Furculiță nu exclude că procurorii, pentru a fi utili guvernării, ar putea forța arestarea unor membri ai Partidului Socialiștilor din R. Moldova (PSRM), inclusiv a lui Igor Dodon, după ce ultimul a anunțat că renunță la mandatul de deputat și la șefia formațiunii. În opinia lui Furculiță, în „adâncurile Procuraturii” are loc o vendetă, iar actuala guvernare nu controlează toate procesele.

„Fenomenele care se întâmplă astăzi în adâncurile Procuraturii seamănă foarte mult cu o vendetă. Sunt diferite grupări de procurori, care luptă astăzi pentru a demonstra utilitatea față de actuala putere. Este vorba de persoane, procurori, care până nu demult au făcut parte din grupul de interese al unor foști politicieni, care astăzi sunt fugari. Ce s-a întâmplat cu Alexandr Stoianoglo e un act de răzbunare. Nici cei din partidul de guvernare nu s-au așteptat că evenimentele se vor desfășura așa”, a declarat Furculiță ieri-seară, în cadrul unei emisiuni de la NTV Moldova.

Citește și: DOC // O nouă FILMARE de la întâlnirea dintre Dodon, Plahotniuc și Iaralov, în cadrul căreia socialistul ar fi primit „KULIOKUL”? „La Procuratura Generală se află, în ORIGINAL, o înregistrare de vreo 47 minute…”

În același context, deputatul socialist nu exclude că dânsul, numele căruia apare în schema Bahamas de spălare a banilor, sau colegii săi ar puteafi chiar reținuți.

Citește și: VIDEO // Noi probleme pentru Igor Dodon. Dosarul „KULIOK” ar putea fi REDESCHIS. Stoianoglo: „Eu sunt convins că în acea pungă erau BANI”

„Guvernarea va trebui să fie foarte atentă la acești băieți deștepți, mă refer la procurori, care într-un trecut nu prea îndepărtat se pricopseau cu averi șantajând agenții economici, fabricând dosare. Acum au început să șantajeze politicul cu intentarea dosarelor, cu materiale. Sunt și eu sub această presiune, o simt pe pielea mea. Nu m-ar mira (că ar putea avea loc arestări n.r.), dar atenționez guvernarea: opoziția va urmări cu atenție procesele care se întâmplă în Procuratură. Dacă vor fi admise încălcări, abuzuri, atunci pentru toată lumea va fi clar că e o răzbunare, vor fi dosare neveridice”.

Citește și: VIDEO // Începutul SFÂRȘITULUI pentru Dodon? O nouă turnură în dosarul „Bahamas”. Un fost candidat la funcția de PROCUROR general prezintă NOI DOVEZI privind finanțarea lui Dodon cu 1,5 milioane de dolari proveniți din Rusia

Totodată, Furculiță nu exclude că unii deputați din PSRM vor fi determinați să renunțe la mandatul de deputat, astfel ca să fie slăbit partidul.

„Nu cred că ar fi asta o noutate (presiunile la adresa PSRM n.r.). Când la guvernare era Plahotniuc, practic toți deputații socialiști figurau în anumite dosare. Aceste dosare sunt și astăzi… începând cu construcțiile ilegale și până la faimosul dosar al finanțării (Bahamas n.r.). Toate aceste dosare sunt fabricate. Nici nu se dorește finalizarea lor. Sunt dosare pentru a pune presiune pe lideri, pe deputați, dar acest lucru nu mai este efectiv. Despre noi se cunoaște tot și nu avem de ce ne teme. Nu sunt de acord nici cu afirmația că Igor Dodon s-a retras pentru că are temeri în privința dosarelor. Mandatul de deputat nu te protejează de pornirea unui dosar. Imunitate se ridică în câteva minute”, a conchis Furculiță.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
18.06.2024 15:59 Ziarul National Nicolae Enciu // „Au început trecerea...

17.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Pentru cine sună ala...

14.06.2024 09:03 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce diferă preferi...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md