05:55:59 20.06.2024
Stiri

Dosarul BAHAMAS: ANI verifică averea a șapte deputați socialiști care au luat „împrumuturi” de milioane din suma trimisă de Moscova la Chișinău pentru campania prezidențială a lui Dodon din 2016

Actualitate 03.06.2021 14:41 Vizualizări5443 Autor: Ziarul National
Dosarul BAHAMAS: ANI verifică averea a șapte deputați socialiști care au luat „împrumuturi” de milioane din suma trimisă de Moscova la Chișinău pentru campania prezidențială a lui Dodon din 2016 Rise.md


Autoritatea Națională de Integritate (ANI) are în derulare proceduri de control al averii pe numele a șapte deputați socialiști, care figurează în dosarul Bahamas, inclusiv Petru Burduja, Corneliu Furculiță, Vasilea Bolea și Vladimir Odnostalco.

Potrivit ANI, controalele au fost inițiate în baza sesizărilor depuse de către deputații Iurie Reniță și Octavian Țîcu, care au acuzat astăzi instituția că tărăgănează procesul, iar în cazul deputatului Vasile Bolea a emis două acte diferite - într-un răspuns oferit socialistul este absolvit de acuzații, iar în altul se arată că materialele au fost expediate la Procuratura Anticorupție.

„Procedurile de control al averii, comparativ cu alte investigații tangențiale activității noastre, necesită acțiuni ample pentru acumularea unui probatoriu consistent și legal, în baza căruia inspectorii de integritate să își poată pronunța deciziile bine argumentate. Reiterăm că Autoritatea Națională de Integritate, în limitele competențelor sale legale, întreprinde toate măsurile și acțiunile necesare în vederea realizării misiunii sale în mod obiectiv și corect. Ca de fiecare dată, după finalizarea acestor proceduri de control, vom informa cetățenii despre rezultatele și constatările sale la acest subiect”, se arată într-un comunicat de presă al ANI.

CITIȚI și VIDEO // Deputații Reniță și Țîcu îl acuză pe procurorul Stoianoglo că îi PROTEJEAZĂ în continuare pe Dodon și socialiști și cer repetat informații despre dosarul Bahamas: „Asta înseamnă a vinde țara străinilor”

Menționăm că deputații Reniță și Țîcu l-au acuzat pe procurorul general Alexandr Stoianoglo că i-ar „proteja politic” pe Igor Dodon și pe socialiști, odată ce nu există niciun progres în dosarul Bahamas.

Schema Bahamas care a implicat o sumă de 30 de milioane de lei transferate de o companie offshore conectată la Federația Rusă a fost concepută pentru finanțarea campaniei prezidențiale a lui Igor Dodon din anul 2016.

Banii au ajuns la „Exclusiv Media” SRL, firmă a socialistului Corneliu Furculiță, și ar fi fost spălați prin împrumuturi făcute de mai mulți fruntași ai PSRM - Corneliu Furculiță, Vladimir Odnostalko, Vasile Bolea, Maxim Lebedinschi, Petru Corduneanu, Dinari Cojocaru etc.

Documentele au ajuns la procuratură, însă Stoianoglo a anunțat că așteaptă răspunsuri din alte state unde a expediat solicitări pentru a putea lua o decizie finală.

„În cazul Bahamas, noi am audiat mai mult de 30 de persoane, am solicitat avize din partea mai multor instituții de stat, ANI, fisc, am expediat cereri de comisii rogatorii la care până acum nu am primit răspuns. După primirea răspunsului, vom adopta decizia respectivă”, a afirmat anterior procurorul general.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
18.06.2024 15:59 Ziarul National Nicolae Enciu // „Au început trecerea...

17.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Pentru cine sună ala...

14.06.2024 09:03 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce diferă preferi...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md