13:57:02 03.10.2023
Stiri

VIDEO // Începutul SFÂRȘITULUI pentru Dodon? O nouă turnură în dosarul „Bahamas”. Un fost candidat la funcția de PROCUROR general prezintă NOI DOVEZI privind finanțarea lui Dodon cu 1,5 milioane de dolari proveniți din Rusia

Actualitate 22.06.2021 20:21 Vizualizări12975 Autor: Ziarul National
VIDEO // Începutul SFÂRȘITULUI pentru Dodon? O nouă turnură în dosarul „Bahamas”. Un fost candidat la funcția de PROCUROR general prezintă NOI DOVEZI privind finanțarea lui Dodon cu 1,5 milioane de dolari proveniți din Rusia


Fostul candidat la funcția de procuror general al R. Moldova, Ștefan Gligor, a prezintat astăzi noi dovezi despre finanțarea campaniei prezidențiale din 2016 a lui Igor Dodon cu bani proveniți din Rusia. Acesta a prezentat documente care ar permite procurorilor să reia urmărirea penală în dosarul „Bahamas”.

Citește și: VIDEO // Noi DOVEZI despre implicarea deputaților socialiști în cazul Bahamas: „PSRM a spălat 1,5 milioane de euro din Rusia prin filiera Bahamas”

„Echipa Partidului Schimbării afirmă că finanțatorul PSRM și al lui Igor Dodon în campania prezidențială din 2016 este Vaha Abuevich Agaev (Ва́ха Абу́евич Ага́ев) - un prosper om de afaceri de origine cecenă din Federația Rusă, care a decedat pe 23 februarie 2020 de Covid. Agaev este fondatorul companiei pentroliere ООО „Юг-Нефтепродукт”, proprietarul de facto al Companiei „Natur Bravo” S.A. și beneficiarul final al „Westerby Limited”, offshore-ul cu acționariat secret din insulele Bahamas, prin care a și fost finanțat PSRM și Igor Dodon”, a menționat liderul Partidului Schimbării, Ștefan Gligor.

CITIȚI și VIDEO // Deputații Reniță și Țîcu îl acuză pe procurorul Stoianoglo că îi PROTEJEAZĂ în continuare pe Dodon și socialiști și cer repetat informații despre dosarul Bahamas: „Asta înseamnă a vinde țara străinilor”

Potrivit lui Gligor, anterior RISE Moldova a dezvăluit schema prin care a fost finanțată campania lui Dodon din 2016. „Astăzi punem punct dosarului finanțării ilegale a socialiștilor, pornit în urma investigației RISE, tărăgănat și mușamalizat de procuratură în mod intenționat și cu bună cunoaștere”, a mai adăugat acesta.

CITIȚI și Imaginile privind „kuliokul” ar fi fost filmate ilegal, iar verdictul în dosarul „Bahamas” depinde de un răspuns din Elveția. Procurorul general: „Cineva vrea să devină președinte pe seama dosarelor penale pe numele contracandidaților”

Mai multe detalii, în videoul de mai jos:

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
02.10.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Druță, ideologul...

29.09.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mărul transnistrean ...

27.09.2023 08:52 Cazimir Țino Cazimir Țino // UNIREA – IDEAL NAȚIONAL

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de acord ca R. Moldova să părăsească structurile Comunității Statelor Independente (CSI)?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md