18:41:28 21.07.2024
Stiri

Stoianoglo a recunoscut de ce A PUS PUNCT în „dosarul KULIOK”: „Oamenii care fac așa lucruri trebuie să fie pedepsiți în primul rând politic”. Ce spune procurorul general despre „dosarul Bahamas”

Actualitate 01.12.2020 12:44 Vizualizări3390 Autor: Ziarul National
Stoianoglo a recunoscut de ce A PUS PUNCT în „dosarul KULIOK”: „Oamenii care fac așa lucruri trebuie să fie pedepsiți în primul rând politic”. Ce spune procurorul general despre „dosarul Bahamas”


Imaginile video care surpind renumita scenă în care Vladimir Plahotniuc îi întinde o pungă cu bani lui Igor Dodon, iar ultimul se laudă că primește între 700 de mii și un milion de dolari lunar din Federația Rusă pentru a întreține socialiștii, „nu pot fi apreciate din punct de vedere penal”.

De această părere este procurorul general Alexandr Stoianoglo, care a refuzat anterior să-l cerceteze penal de Igor Dodon vizavi de aceste dezvăluiri ale unui șef de stat.

Procurorul general crede că acțiunile ce vizează „dosarul kuliokul” sunt mai mult „politice”.

„Eu nu cred că Dvs. găsiți în țara noastră vreun jurist pregătit serios care să poată aprecia, din punct de vedere penal, acțiunile legate de cazul „kuliok”. Eu am avut niște discuții și cu autorii demersului expediat și ei tot au recunoscut că acestea sunt niște lucruri mai mult politice, care au alte consecințe. Acolo sunt multe detalii care nu pot fi apreciate din punct de vedere penal. Eu am spus de mai multe ori: oamenii care fac așa lucruri, trebuie să fie pedepsiți în primul rând politic”, a declarat Stoianoglo astăzi, într-o conferință de presă.

CITIȚI și Stoianoglo, DESFIINȚAT după ce și-a prezentat raportul de activitate: „Mai mult OBSTRUCȚIONAȚI anchetarea cazurilor de rezonanță. Sunteți de partea hoților. PLECAȚI”

Cât privește un alt dosar de rezonanță, care vizează finanțarea campaniei prezidențiale a lui Igor Dodon de acum patru ani de către Federația Rusă via Bahamas, în care sunt implicați și actuali deputați socialiști, procurorul general a anunțat că așteaptă răspunsuri din alte state unde a expediat solicitări pentru a putea lua o decizie finală.

„În cazul Bahamas, noi am audiat mai mult de 30 de persoane, am solicitat avize din partea mai multor instituții de stat, ANI, fisc, am expediat cereri de comisii rogatorii la care până acum nu am primit răspuns. După primirea răspunsului, vom adopta decizia respectivă”, a afirmat procurorul general.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.07.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Trilaterala

15.07.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fasciștii ruși dau l...

12.07.2024 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Loialitatea lui Alex...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md