12:57:44 25.09.2023
Stiri

Dodon NU ar fi intangibil, iar guvernarea nu a promis Moscovei că acesta va fi scutit de PUȘCĂRIE. Maia Sandu: „L-am văzut mobilizat să plece, după care mai relaxat. Guvernarea NU a promis Rusiei că nu se va atinge de Dodon”

Actualitate 17.11.2021 21:26 Vizualizări25053 Autor: Ziarul National
Dodon NU ar fi intangibil, iar guvernarea nu a promis Moscovei că acesta va fi scutit de PUȘCĂRIE. Maia Sandu: „L-am văzut mobilizat să plece, după care mai relaxat. Guvernarea NU a promis Rusiei că nu se va atinge de Dodon”


Președintele Maia Sandu dă asigurări că autoritățile R. Moldova nu au promis rușilor, în contextul semnării unei noi înțelegeri de livrare a gazelor cu „Gazprom”, că Igor Dodon va fi intangibil. Mai mult, Maia Sandu a remarcat o oarecare relaxare în ceea ce-l privește pe Dodon, mai ales că acesta părea, la un moment dat, determinat să plece din R. Moldova.

Potrivit Maiei Sandu, faptul că Igor Dodon a revenit în R. Moldova imediat după ce a fost semnat contractul pe cinci ani cu „Gazprom” ar fi doar o coincidență.

Citește și: Dodon ar avea IMUNITATE asigurată de RUȘI, va scăpa basma curată în dosarul „KULIOK” și nu doar. Mocanu: „Dodon a revenit acasă imediat ce a fost semnat acest acord, deoarece a fost parte a înțelegerilor politice dintre „Gazprom” și Guvern”

Citește și: Dodon, aflat la Moscova, le arată din deget POLITICIENILOR de la Chișinău, care îndrăznesc să opună rezistență la presiunile făcute de Rusia: „Faceți alianțe cu cine vreți, dar niciodată să nu-i ATINGEȚI pe ruși”

„Rusia nu a cerut (ca guvernarea să nu se atingă de Dodon n.r.) și guvernarea nu a promis nimic în acest sens. Nu știu care e motivul relaxării, pentru că noi cu toții l-am văzut pe Igor Dodon mobilizat să plece într-un anumit moment, după care l-am văzut mai relaxat. Nu știu care e motivul relaxării, dar din ceea ce cunosc eu, dar eu cunosc ce se întâmplă, nu văd cine ar fi putut face asemenea promisiuni. Nici nu a fost solicitat asemenea lucru din partea Federației Ruse și, bineînțeles, nu s-a făcut nicio promisiune în acest sens”, a declarat în această seara Maia Sandu, în cadrul emisiunii „Secretele puterii de la Jurnal Tv.

Citește și: Dodon ar fi FUGIT la Moscova, deoarece ar fi știut că procurorul GENERAL interimar, Dumitru Robu, urma să vină în Parlament și să ceară ridicarea imunității sale: „Totul este conform planului…”

Citește și: Vicepremierul Spînu (nu) răspunde: „Imunitate” în fața justiției pentru Igor Dodon și renunțarea la pretenții față de două bănci rusești implicate în jaful bancar, parte a ÎNȚELEGERILOR dintre Chișinău și Moscova pentru livrarea gazelor?

Maiei Sandu i s-a amintit că a câștigat alegerile prezidențiale grație unui mesaj anticorupție, inclusiv în ceea ce-l privește pe Igor Dodon - dosarele „kuliok”, Bahamas sau schema de achiziționare a energiei electrice din Ucraina. Șefa statului a fost întrebată de ce Dodon nu este tras la răspundere.

Citește și: Vești PROASTE pentru Igor Dodon, care a părăsit R. Moldova. Dosarul „KULIOK” revine pe masa procurorilor: „Există mărturiile în original ale lui Plahotniuc și Iaralov, precum și alte documente relevante pe dosarul respectiv”

„Așteptăm. Nu fac eu lista persoanelor cu care trebuie să înceapă investigațiile. Asta nu e legal și nu aș face asta niciodată. În Procuratură se întâmplă anumite lucruri, au loc anchete în raport cu unele persoane cu funcții înalte și cu funcții mai mici. Asta este. Mă întrebați de ce nu este investigat Igor Dodon? Eu nu știu de ce nu este investigat, eu nu dau liste procurorilor. Noi trebuie să facem reforma și să ne asigurăm că în sistem sunt doar procurori integri. După această curățenie în justiție și procuratură noi o să avem nevoie de instruiri pentru procurorii noștri. Ei au foarte mult de lucru. Acolo s-au adunat grămezi de dosare care s-au prăfuit. Sunt unele anchete complicate și trebuie să avem procurori pregătiți”, a precizat Maia Sandu.

Citește și: Slusari îl vrea pe Dodon la ÎNCHISOARE. Acesta cere ULTIMATIV ca ANI și Procuratură să TRANȘEZE lucrurile: „Au trecut 20 de luni de când ANI „lucrează”… Am așteptat ca noua conducere a Procuraturii să revină la dosarele KULIOK și Bahamas, dar nimic”

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante

Comentarii
Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.09.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Alegerile locale, mi...

22.09.2023 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despre discursul Mai...

20.09.2023 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino // Proiectul de țară – i...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de acord ca R. Moldova să părăsească structurile Comunității Statelor Independente (CSI)?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md