20:44:47 17.06.2024
Stiri

Dosarele „KULIOK” și „Bahamas”, în care sunt vizați Dodon și colegii săi SOCIALIȘTI, ar putea deveni PRIORITARE pe agenda lui Robu. Mesajul TRANȘANT al lui Grosu, după ce a fost provocat de Bolea:„Vom încuraja organele de drept să facă lucrul acesta”

Actualitate 23.12.2021 14:34 Vizualizări12244 Autor: Ziarul National
Dosarele „KULIOK” și „Bahamas”, în care sunt vizați Dodon și colegii săi SOCIALIȘTI, ar putea deveni PRIORITARE pe agenda lui Robu. Mesajul TRANȘANT al lui Grosu, după ce a fost provocat de Bolea:„Vom încuraja organele de drept să facă lucrul acesta”


Procurorul general Dumitru Robu a asistat astăzi, în Parlament, la un schimb de replici între spicherul Igor Grosu și deputatul socialist Vasile Bolea. Ultimul s-a arătat deranjat, în contextul cererilor de ridicare a imunității lui Ilan Șor, că nu ar fi fost pornite dosare penale și în privința celor care au votat pentru acordarea celor două garanții de stat. În replică, Grosu i-a amintit lui Bolea de dosarele „kuliok” și „Bahamas”, în care sunt vizați Igor Dodon, dar și mai mulți foști și actuali deputați socialiști.

„Noi o să votăm pentru ridicarea imunității (a lui Ilan Șor – nota red.), dar vrem ca fiecare dintre cei care au participat, care au votat, care au știut despre ceea ce se întâmplă în țară să poarte o anumită răspundere”, a declarat Bolea în plenul Parlamentului, cu referire la faptul că Maia Sandu și Igor Grosu erau membri ai Guvernului Leancă, iar ulterior ai Guvernului Gaburici.

Citește și: VIDEO // Noi DOVEZI despre implicarea deputaților socialiști în cazul Bahamas: „PSRM a spălat 1,5 milioane de euro din Rusia prin filiera Bahamas”

Igor Grosu a fost de acord că toți trebuie să răspundă în fața legii pentru faptele comise, inclusiv președintele de onoare al Partidului Socialiștilor din R. Moldova (PSRM), Igor Dodon, căruia Vlad Plahotniuc îi întindea în iunie 2019 o pungă neagră cu calendar, pentru ca „să plătească salariile Cornel”.

Citește și: VIDEO // Începutul SFÂRȘITULUI pentru Dodon? O nouă turnură în dosarul „Bahamas”. Un fost candidat la funcția de PROCUROR general prezintă NOI DOVEZI privind finanțarea lui Dodon cu 1,5 milioane de dolari proveniți din Rusia

„Sunt de acord, toți trebuie să aflăm cine și ce a făcut, inclusiv cei cu „kuliokul”, „Bahamas”, absolut toți. Inclusiv cei care i-au dat drumul la hoți și au clasat dosare, cei care au intimidat Curtea Constituțională. Toți „eroii” trebuie să ajungă pe sticlă. O să încurajăm organele de drept să facă lucrul acesta”, a precizat Grosu, citat de Deschide.md.

CITIȚI și Imaginile privind „kuliokul” ar fi fost filmate ilegal, iar verdictul în dosarul „Bahamas” depinde de un răspuns din Elveția. Procurorul general: „Cineva vrea să devină președinte pe seama dosarelor penale pe numele contracandidaților”

Schema „Bahamas” care a implicat o sumă de 30 de milioane de lei transferate de o companie offshore conectată la Federația Rusă a fost concepută pentru finanțarea campaniei prezidențiale a lui Igor Dodon din anul 2016.

Banii au ajuns la „Exclusiv Media” SRL, firmă a socialistului Corneliu Furculiță, și ar fi fost spălați prin împrumuturi făcute de mai mulți fruntași ai PSRM - Corneliu Furculiță, Vladimir Odnostalko, Vasile Bolea, Maxim Lebedinschi, Petru Corduneanu, Dinari Cojocaru etc.

Citește și: Vești PROASTE pentru Igor Dodon, care a părăsit R. Moldova. Dosarul „KULIOK” revine pe masa procurorilor: „Există mărturiile în original ale lui Plahotniuc și Iaralov, precum și alte documente relevante pe dosarul respectiv”

Documentele au ajuns la procuratură, însă Stoianoglo a anunțat că așteaptă răspunsuri din alte state unde a expediat solicitări pentru a putea lua o decizie finală.

CITIȚI și Plahotniuc a DEZVĂLUIT ce ar fi fost în misteriosul „KULIOK”, care ar fi ajuns la Dodon. „Procuratura a ridicat toate înregistrările și toate copiile care au ținut de acel episod”

Citește și: VIDEO // Noi probleme pentru Igor Dodon. Dosarul „KULIOK” ar putea fi REDESCHIS. Stoianoglo: „Eu sunt convins că în acea pungă erau BANI”

„În cazul Bahamas, noi am audiat mai mult de 30 de persoane, am solicitat avize din partea mai multor instituții de stat, ANI, fisc, am expediat cereri de comisii rogatorii la care până acum nu am primit răspuns. După primirea răspunsului, vom adopta decizia respectivă”, a afirmat anterior procurorul general.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
17.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Pentru cine sună ala...

14.06.2024 09:03 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce diferă preferi...

10.06.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Europenii vor schimb...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md