03:57:37 03.03.2024
Stiri

Fost director SIS: „Renato Usatîi mi s-a LĂUDAT că are relații cu FSB. E reprezentantul unor cercuri din lumea INTERLOPĂ”

Politică 25.11.2014 07:53 Vizualizări7321 Autor: Ziarul National


Fost director SIS: „Renato Usatîi mi s-a LĂUDAT că are relații cu FSB. E reprezentantul unor cercuri din lumea INTERLOPĂ”

„Renato Usatîi este o persoană parașutată în Republica Moldova și eu vă spun asta în cunoștință de cauză. Eu nu presupun, dar știu cu siguranță dintr-o discuție personală (n.r. - cu Usatîi) că acesta are relații cu serviciile speciale ale Federației Ruse. Ba mai mult, acesta este reprezentantul unor cercuri ale lumii interlope”, a declarat fostul director interimar al Serviciului de Informații și Securitate, Valentin Dediu, în cadrul emisiunii „Politici publice” de la Național FM.

Potrivit fostului director interimar al SIS, partidele politice au dreptul la libera exprimare, însă formațiunile politice nu ar trebui să transforme acest drept în acțiuni de schimbare violentă a bazelor regimului constituțional al țării.

„Conform Constituției, conform actelor normative ale R. Moldova, fiecare persoană, fiecare partid sau formațiune politică are dreptul la opinie. Chiar dacă este o opinie diferită de cea a altor persoane, dar aceasta este doar exprimată, fără a purcede la acțiuni violente sau extremiste”, a declarat Valentin Dediu.

Dediu a precizat că pe scena politică din R. Moldova sunt persoane care ar avea legături cu forțele speciale ale Federației Ruse. Totuși, fostul oficial a dat asigurări că statul R. Moldova are suficiente forțe pentru a menține situația sub control.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
01.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Spețoperația hibridă...

26.02.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // După Maria Zaharova,...

23.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Doi ani de război se...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md