18:33:28 13.07.2024
Stiri

DOC // Curtea de Apel Chișinău a ANULAT dispoziția CSE, prin care Partidul „Șansă” a fost exclus din cursa electorală. Cine sunt JUDECĂTORII, care au dat dreptate formațiunii afiliate lui Ilan Șor. Guvernul atacă decizia la CSJ

Actualitate 12.12.2023 12:34 Vizualizări2025 Autor: Ziarul National
DOC // Curtea de Apel Chișinău a ANULAT dispoziția CSE, prin care Partidul „Șansă” a fost exclus din cursa electorală. Cine sunt JUDECĂTORII, care au dat dreptate formațiunii afiliate lui Ilan Șor. Guvernul atacă decizia la CSJ


Curtea de Apel Chișinău a anulat astăzi decizia Comisiei Situații Excepționale (CSE) din 3 noiembrie curent, prin care Partidul „Șansă” a fost exclus din alegerile locale generale din 5 noiembrie. Decizia a fost luată de judecătorii Veronica Negru, Ina Dutca și Ecaterina Palanciuc. Guvernul urmează să atace decizia la Curtea Supremă de Justiție.

„Actul administrativ anulat – Dispoziția CSE nr. 92 din 3 noiembrie - nu produce efecte juridice din momentul în care prezenta hotărâre devine definitivă. Se obligă CSE să publice prezenta hotărâre în aceeași sursă de informare pe pagina web a Guvernului. Hotărârea poate fi atacată cu recurs la Curtea Supremă de Justiție în termen de 72 de ore”, se arată în decizia luată de judecătoarele Negru, Dutca și Palanciuc.

Citește și: VIDEO, DOC // Candidații Partidului „Șansa”, coordonat de penalul Ilan Șor, INTERZIȘI la alegerile locale generale din 5 noiembrie. Premierul Dorin Recean, după ședința CSE: „Rusia vrea să ne rupă statul, să alimenteze separatismul”

Potrivit liderului Partidului „Șansă”, Alexei Lungu, decizia Curții de Apel Chișinău ar demonstra că alegerile locale ar fi fost nereprezentative și nelegitime.

„Urmează să studiem partea motivată a deciziei și să o analizăm atent din punct de vedere juridic, după care vom anunța pașii ulteriori. Lupta nu s-a încheiat! Lupta abia începe, dragi prieteni! Dreptatea este de partea noastră”, a scris liderul Partidului „Șansă”, formațiune afiliată lui Ilan Șor.

„Guvernul își menține poziția. Atacăm constatarea Curții de Apel la Curtea Supremă de Justiție. Vom apăra dreptul instituțiilor statului de a proteja securitatea națională de grupurile criminale organizate”, a comentat pentru presă purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
12.07.2024 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Loialitatea lui Alex...

08.07.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Krasnoselski se plân...

05.07.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Va dispărea Republic...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md